Hirdetés
. Hirdetés

Áprilisig nem lesz időkorlát a Google Meet hívásokon

|

Az ingyenes felhasználók számára elvileg október 1-től életbe lépett volna a 60 perces korlát, de a keresőóriás most úgy döntött, jövő áprilisig meghosszabbítja a korlátlan beszélgetések lehetőségét.

Hirdetés

Éles konkurenciaharc folyik a videokonferencia programok piacán, és a versenyzők, többek között a Zoom, a Microsoft és a Google egymásra licitálva próbálják vonzóbbá tenni terméküket. Utóbbi áprilisban, a karantén-időszak első felfutásakor azzal próbált felhasználókat elszipkázni vetélytársaitól, hogy minden Google-fiókkal rendelkező számára ingyenesen elérhetővé tette videokonferencia programját, sőt, szeptember 30-ig bizonyos prémium lehetőségekért sem kért pénzt.

Hirdetés

Az egyik ilyen extra az volt, hogy az ingyenes felhasználókra sem vonatkozott az addig érvényes, hívásonkénti 60 perces limit. Október 1-étől ez az engedmény elvileg megszűnt volna, ám a keresőóriás most úgy határozott, hogy továbbra sem nem lépteti életbe a hívási időkorlátot. Egészen pontosan arról született döntés, hogy a Google 2021. március 31-ig az ingyenes felhasználók számára is meghosszabbítja a korlátlan Meet hívások lehetőségét.

A Meet termékmenedzsere, Samir Pradhan azzal indokolta a döntést, hogy a járvány miatt még mindig sok helyen kijárási korlátozások, utazási megszorítások vannak érvényben, és ezzel szeretnék segíteni azokat, akik az év végi ünnepi időszak idején nem tudnak barátaikhoz, szeretteikhez elutazni, de mégsem akarnak lemondani a kapcsolattartásról.

Pradhan posztjában egyébként felhívta a figyelmet a Meet néhány további új lehetőségére, így arra, hogy a Meet hívásokat tévére is átdobhatjuk, vagy hogy elhomályosíthatjuk a hátteret. Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a Google mesterséges intelligencián alapuló zajcsökkentéssel bővítette a Meet androidos és iOS-vál változatát, és így a mobilokon is használhatóbbá tette videokonferencia eszközét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.