Hirdetés
. Hirdetés

Árháború a notebook-piacon

|

Mivel a gyártók szinte csak ugyanazzal tudnak előrukkolni, kénytelenek a vételárral versenyezni.

Hirdetés

A PC-s piac eleve gyenge helyzetét tovább rontja, hogy tulajdonképpen nem is igazán tudnak variálni a különböző gyártók, hiszen nincs egy tucatnyi választásuk a konfigurációkat illetően, főleg, ha a processzorokra gondolunk. Ez alól nem kivétel a notebook-piac sem, és az AMD APU-i sem hoznak teljes megváltást. Végeredményben közel ugyanazt kapjuk mindegyik márkától a boltban. 

A Digitimes értesülései szerint a notebook-gyártók éppen emiatt arra számítanak, hogy nagy árháborúba kell kezdjenek a vásárlókért. Mivel a specifikációikkal nem tudják eléggé kiemelni magukat a mezőnyből, ezért kénytelenek lesznek az árcédulával megkülönböztetni magukat. 

A Computex előtt a gyártók még arra számítottak, hogy a notebookok iránti kereslet az új hardverelemeknek hála 50 százalékkal élénkül majd meg az idei év második felére. A rendezvény után már nem voltak ilyen optimisták, most egy 20 százalékos plusznak is örülnének, éves szinten pedig a 10 százalékos visszaesést is elfogadhatónak tartják. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.