Hirdetés
. Hirdetés

Árveréssel értékesítik a mobilfrekvenciát

|

A harmadik negyedévben, árverés útján értékesíti az állam a 900 megahertzes frekevencia-spektrumot. Nemrég megrótták Magyarországot az Európai Unióból, amiért még nem szabadítottuk fel a frekvenciát.

Hirdetés

A Népszabadság Online szerkesztősége az NFM-től kapott a mobilfrekvencia kiosztásával kapcsolatos elképzeléseket firtató kérdéseire kapott válaszából egyértelműen az derül ki, hogy a hírközlési ügyekért is felelős minisztérium árveréssel kívánja kiválasztani a 900 MHz-es frekvencia nyerteseit.

A lapnak a minisztérium sajtóosztálya azt írta, a napokban megindítják a jogalkotási eljárást, amelyet 2011 első fél évének végére terveznek lezárni, és a piaci szereplők a harmadik negyedévben juthatnak a frekvenciákhoz.

Az NFM-nél a NOL-nak elmondták azt is, hogy a frekvenciákra új sávdíjas rendszert vezetnek be. Ennek lényege, hogy a jövőben a szolgáltatóknak az általuk használt sávok után egyszerűen és átláthatóan számítható díjat kell majd fizetniük.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.