Hirdetés
. Hirdetés

Átalakításra szorul az EU-szabályozás

|

Hátráltatják a távközlési piacot a jelenlegi európai szabályozások. Egységesítésük a GDP növekedésére is hatással lenne.

Hirdetés

Az Európai Unió jelenlegi távközlési szolgáltatási keretei korlátozzák az infokommunikációs technológiai befektetésekből eredő termelékenységet és versenyképességet. Ezek a keretek ugyanis nem engedik, hogy a szolgáltatók páneurópai hírközlési szolgáltatásokat nyújtsanak a nagy üzleti felhasználók részére - állapítja meg az Indepen Consulting tanácsadó cég tanulmánya. Az esetleges szabályozási reformok akár 1,6 - 2 százalékkal is növelhetnék az Európai Unió GDP-jét, ami évente és személyenként 430-510 euró vagyonnövekedésnek felel meg. A következő húsz év során Európa gazdasága számára akár 1300 milliárd euró haszonnal járhat az egységes, zökkenőmentes páneurópai elektronikus hírközlési szolgáltatások kialakítása - áll a tanulmányban.

Nick White, a Távközlési Felhasználók Nemzetközi Csoportja (International Telecommunications Users Group - INTUG) alelnöke szerint "az üzleti felhasználók sem vezetékes, sem mobilszolgáltatásokra nem tudnak olyan egységes szerződést kötni, mely valamennyi tagállamban ugyanolyan színvonalat nyújtana. Ehelyett kénytelenek különféle, nem összefüggő megoldásokkal biztosítani az igényelt szolgáltatásokat. Ez gátolja az információtechnológiai alkalmazások teljes körű használatát az ellátási lánc menedzsment továbbfejlesztése és az üzleti folyamatok páneurópai alapú átalakítása terén, ami gyakran azzal a következménnyel jár, hogy csak részleges megvalósításra kerülhet sor."

Luis Alvarez, a BT Európáért, Közel-Keletért, Afrikáért és Latin-Amerikáért felelős elnök úgy véli: "Ez a tanulmány egyértelműen jelzi, hogy szemléletváltásra van szükség a döntéshozók részéről. Az egyéni felhasználók részére nyújtott versenyképes szélessávú szolgáltatások kétségtelenül fontos részét alkotják az európai tudásgazdaság kiépítésének. Az Európai Unió távközlési keretei jelenlegi felülvizsgálatának azonban ugyanilyen figyelmet kell fordítania a multinacionális üzleti ügyfelek eltérő igényeire is, amely vállalkozások az Európai Unió GDP-jének mintegy 35 százalékát adják."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.