Hirdetés
. Hirdetés

Áthidalni a hálózatok és a felhő közti szakadékot

|

Budapesten mutatta be eredményeit a UNIFY.

Hirdetés

A UNIFY Konzorcium, amely tizenöt vezető európai távközlési szolgáltató, szállító, kis- és középvállalat, valamint kutatóintézetből áll, bemutatta felhő- és hálózatkezelési szolgáltatások közelebb hozása terén végzett kutatómunkájának első eredményeit a harmadik EWSDN (European Workshop on Software Defined Networking) konferencián. Az EWSDN az európai SDN kutatási közösség fontos eseménye, amelyre ebben az évben szeptember 1-3. között került sor a Hotel Gellért Budapestben. A UNIFY projekt, amely az esemény egyik technikai szponzora is, egy szakmai előadás és két prototípus bemutató keretében ismertette innovatív megoldását a hálózatok és felhők együttes kezelésére.

Hirdetés

A távközlési szolgáltatásokban egyre nagyobb az igény a gyors fejlesztésekre és rugalmasságra. A gyors szolgáltatás fejlesztést akadályozza, hogy a távközlési szolgáltatók hatalmas hálózati eszközkészleteinek és adatközpontjainak integrálása egyre összetettebb feladat. Jelenleg a különböző hálózatok és felhők által támogatott, igény szerinti és a rugalmas szolgáltatások megkövetelik a fizikai eszközök költséges átkonfigurálását és újraprogramozását.

A UNIFY Konzorcium a mobil alkalmazások ökoszisztémájához hasonló nyitott innovációs környezet megteremtésére törekszik a távközlési szolgáltatások számára, amelyek mind a hálózati, mind a felhőtechnológia erőforrásait felhasználhatják. A UNIFY Konzorcium megteremti a lehetőségét, hogy alkalmazás fejlesztők kiépíthessék, telepíthessék, sőt akár üzemeltethessék saját gazdag és összekapcsolt szolgáltatásaikat, programozható interfészek, illetve egyesített fejlesztési és üzemeltetési (DevOps) szolgáltatások révén.

A nyílt innovációs környezet lehetővé teszi szoftver alapú (virtualizált) hálózati funkciók és alkalmazások (pl. behatolásészlelő rendszerek, tűzfalak, hálózati gyorsítótárak stb.) fejlesztését, valamint ezek igény szerinti, rugalmas, ugyanakkor automatikus beillesztését a szolgáltatásválasztékba. Az ilyen fejlesztések azonban folyamatos telepítést, integrációt, tesztelést és felügyeleti támogatást igényelnek, amelyhez fejlesztést-működtetést (DevOps) egybefogóan támogató funkciókat fejleszt a UNIFY Konzorcium.

 

A virtualizált hálózati funkciókat olyan végrehajtási környezetekben kell működtetni, amelyek teljesítménye összehasonlítható a hardveralapú környezetekkel. Ehhez a UNIFY konzorcium Intel alapú általános hardver környezetben működő nagyteljesítményű alkalmazás futtatási környezet kialakítását végzi, mely a hagyományos felhő számítási flexibilitást ötvözi a hagyományos cél távközlési berendezések teljesítményével.

A UNIFY Konzorcium eredményei beemelik a szoftver alapú hálózatok (SDN) előnyeit a távközlési szolgáltatási környezetbe. A UNIFY projekt arra keres megoldást, hogy hogyan lehet végponttól végpontig- otthontól vagy a vállalattól az aggregációs és gerinchálózaton át az adatközpontokig - létrejövő távközlési szolgáltatásokat „hangszerelni”. Az EWSDN ’14 konferencián a UNIFY projekt bemutata, hogyan adhatók hozzá felhasználó specifikus alkalmazások SDN képes csomópontok használatával egy szolgáltatási lánchoz, illetve hogyan hajtható végre több szolgáltatói tartományon keresztüli szolgáltatás „hangszerelés”.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.