Hirdetés
. Hirdetés

Átjáró a digitális gazdaságba

|

Külső fejlesztőknek is magabiztosan adhatnak hozzáférést rendszereikhez a vállalatok a Software AG API menedzsment platformjával. Felgyorsítva ezzel az új generációs alkalmazások készítését, új csatornát nyithatnak termékeik, szolgáltatásaik értékesítéséhez.

Hirdetés

Kulcsszerepet töltenek be az alkalmazásprogramozási interfészek (API-k) a digitális gazdaságban, mivel a szoftverkomponensek közötti kommunikáció módszereinek világos meghatározásával megkönnyítik a különböző rendszerek összekapcsolását és a rájuk épülő, új alkalmazások készítését felhőalapú, hibrid és mobil környezetekben egyaránt. API-k révén a vállalatok például gyorsan fejleszthetnek mobil applikációkat omni-channel értékesítési és marketingstratégiájuk támogatásához, vagy egyszerűen adhatnak fejlett analitikai és mesterségesintelligencia-képességeket dolgok internetére épülő alkalmazásaikhoz, de a törvényi megfelelés követelménye is alkalmazásprogramozási interfészek használatára ösztönözheti őket.

Hirdetés

- Jövő januárban épül be az uniós tagállamok joggyakorlatába az EU pénzforgalmi szolgáltatásokra vonatkozó új, módosított irányelve, a PSD2, amely a fogyasztóvédelem erősítése, valamint a verseny és az innováció előmozdítása érdekében új szereplők előtt nyitja meg a piacot - mondta Szűcs Tamás, a Software AG kizárólagos hazai képviseletét ellátó itelligence Hungary Kft. Digital Business Transformation üzletágának vezetője. - Harmadik fél által kínált, új szolgáltatások válnak ezzel elérhetővé, amelyeken keresztül az ügyfelek fizetést kezdeményezhetnek és összesített egyenleginformációkat kaphatnak különböző számláikról anélkül, hogy bejelentkeznének bankjuk internetes felületén. A bankoknak ehhez API-kon keresztül hozzáférést kell adniuk számlavezető rendszereikhez, de persze maguk is indíthatnak hasonló, új generációs, értéknövelt szolgáltatásokat. Mindehhez kifogástalan minőségű, megbízható és biztonságos API-k szükségesek, amelyek létrehozását, közzétételét és felügyeletét, használatuk monitorozását és elemzését a Software AG végponttól végpontig ívelő, az alkalmazásprogramozási interfészek teljes életciklusát lefedő API menedzsment megoldásával könnyíti meg.

API menedzsment bevált webMethods technológiával

A Software AG API menedzsment platformja, amelyet a Forrester a kimagaslóan teljesítő megoldások közé sorol legfrissebb elemzésében (Forrester Wave: API Management Solutions Q4, 2016), a bevált webMethods technológiára épül.

REST és SOAP API-jait a vállalat az API portálon teheti közzé, ahol az API katalógussal kialakított, automatikus szinkronizálásnak köszönhetően a fejlesztők a teljes dokumentációt is elérik, és beépített analitikai funkciókkal nyomon követhető, hogy mely alkalmazásprogramozási interfészek a legkeresettebbek. A fejlesztői közösség építését is támogató API portál nyilvános és magánfelhő környezetben, valamint DMZ-ben (demilitarizált zónában) is telepíthető.

webMethods API menedzsment portál a Software AG-től: felületét a vállalatok saját márkájuk alatt jeleníthetik meg

Az API-k katalógusa a webMethods CentraSite megoldásra épül, amely az alkalmazásprogramozási interfészek teljes életciklusát kezeli, integrálásukat a webMethods ESB nagyvállalati szolgáltatásbusza valósítja meg, a szolgáltatások szabályalapú, biztonságos összekapcsolásáról pedig az API Gateway gondoskodik, amely a protokollok és üzenetformátumok használata terén ugyanakkor kellő rugalmasságot enged a fejlesztőknek.

További előny, hogy a Software AG API menedzsment megoldását használva a vállalatok megőrizhetik korábbi SOA beruházásaik értékét, megvalósított projektjeikre építve alakíthatják ki az alkalmazásprogramozási interfészek kezelését.

- A digitális gazdaságban az API-k a vállalat termékeinek és szolgáltatásainak új értékesítési csatornáját nyitják meg, ezért mindenképp érdemes megismerkedni a bennük rejlő lehetőségekkel - mondta Szűcs Tamás. - A Software AG API menedzsment megoldása ingyenesen letölthető és kipróbálható, de a hozzánk forduló vállalatoknak meglévő folyamataikra és rendszereikre szabott demóban is bemutatjuk a platform képességeit.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.