Hirdetés
. Hirdetés

Atom-technológiával dolgozó NAS-ok a QNAP-től

|

A legújabb, VMware vSphere4-kompatibilis Intel Atom D410 processzorra alapozták a QNAP komplex kisvállalati adattárolóit.

Hirdetés

Két új NAS-t jelentett be a kis- és középvállalati adattároló megoldásairól ismert QNAP Systems. A kétrekeszes TS-239 Pro II és a négyrekeszes TS-439 Pro II egyaránt középkategóriás adattároló megoldások az SMB (kis- és középvállalati) szegmens számára.

Az újdonságokban közös, hogy az Intel egyik legújabb processzorára, az 1,66 GHz-es Atom D410-re épülnek és 1 gigabájtos RAM-ot és 512 MB flash-memóriát tartalmaznak (utóbbin maga a rendszer található). Mindkét modell számára olcsó, 2,5 vagy 3,5 hüvelykes SATA-merevlemezekkel biztosítható kellő háttérkapacitás. A kisebb modellekben is gyakorlat volt, és az új NAS-ok is támogatják a redundáns RAID-tömbök építését (a négyrekeszes modell esetében RAID 5 és 6 szintig). Egy előző modell, a QNAP TS-639 Pro NAS teszjet képet adhat a termékcsalád jellegzetességeiről.

A QNAP új eszközei kompatibilisek a VMware vSphere4 (ESX 4.0) virtualizációs platformmal, iSCSI-támogatást élveznek, két gigabites Ethernetet, két eSATA-t és öt USB 2.0 portot tartalmaznak.

Laurent Cheng, a QNAP Systems termékmenedzsre úgy nyilatkozott, hogy a QNAP TS-239 Pro II és TS-439 Pro II egyaránt hiánypótló termékek, amelyeket az ultra magas teljesítményű Business Series termékvonal és a belépő szintű NAS-ok közötti résbe pozicionált a gyártó. "Mindkét termék kínálja az új, mindent egy lapkában rendszerű Atom D410 erejét, mindemellett a Business Series termékvonal üzleti alkalmazásait is kisvállalatok számára vonzó árban tartalmazzák."

A TS-239 Pro II és a TS-439 Pro II Turbo kiszolgálók induló ára 466, illetve 700 euró.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.