Hirdetés
. Hirdetés

Atomválság: videojátékot készít már Irán is?

|

A Fars hírügynökség jelentése szerint az iráni speciális erők kipróbált veteránja, bizonyos Bahman parancsnok élete legnehezebb feladata előtt áll: ki kell szabadítania országának vezető atomtudósát az amerikaiak fogságából. Ebben akár mi is segíthetünk majd neki; ha nem is a valóságban, a képernyő előtt mindenképpen.

Hirdetés

Nemsokára iráni hadsereg nyugalmazott hősének bőrébe bújhat mindenki, de elsősorban azok az iskolás gyermekek, akik az Iszlám Tanulói Közösségek Szövetségének tagjai, mivel a 2007 márciusában megjelenő videojátékot elsősorban nekik szánják. A történet szerint egy atomtudóst elfognak az amerikai hadsereg katonái Irakban. Doktor Kousha épp a siíta muszlim szent városba, Kerbalába zarándokol, amikor letartóztatják a kommandósok. Feladatunk Bahman parancsnok személyében természetesen az, hogy őt megmentsük. Az Iszlám Tanulói Közösségek Szövetsége egyelőre nem árult el további részleteket a játékról, de ígéretük szerint sajtótájékoztató keretei között mutatják majd be az elkészült terméket.

Ha a szoftver a boltokba kerülne, éles riposztot jelentene azokkal az Amerika-központú játékokkal szemben, melyek jelenleg a piac szinte kizárólagos szereplői. Alakíthattunk már világháborús katonákat a partraszállás napján, kúszhattunk-mászhattunk G. I. Joe-ként a vietnámi dzsungelekben, öbölháborús "élményekkel" is gazdagodhattunk, legújabban pedig már Irán ellen is hadba szállhatunk. A Kuma Reality szoftvercég, melynek játékai általában aktuális helyzeteket dolgoznak fel, nemrég megjelentette "Amerika Irán ellen" avagy "Támadás Irán ellen" című játékát. Ez természetesen sok iránit felbőszített, akik már egy petíciót is kiadtak a letöltések leállításának és a szoftver betiltásának érdekében.

Mint ismeretes, a két ország viszonya akkor került soha nem látott mélypontra, amikor a második öbölháborút követően az Egyesült Államok és nyugati szövetségesei az ENSZ Biztonsági Tanácsának vizsgálataira alapozva azzal vádolták meg az iszlám köztársaságot, hogy atomprogramját nem kifejezetten békés célok érdekében újította fel. Teherán mindeddig cáfolta az ilyen irányú értesüléseket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.