Hirdetés
. Hirdetés

Áttörés e-papír ügyben az Epsonnál

|

Nagyobb képméret, nagyobb felbontás, olcsóbb előállíthatóság az Epson által kifejlesztett új műanyag alapú e-papír főbb jellemzői.

Hirdetés

Az új e-papír 1536x2048 pixel felbontásra képes, s a képméret növelése sem tűnik olyan bonyolultnak, mint eddig. Az Epson kutatói a vékony, könnyű és hajlékony kialakításra összpontosítottak. A kutatás során sikerült kifejleszteni az alacsony hőmérsékletű poliszilícium vékonyfilm tranzisztorokat (LTPS-TFT), amelyek az Epson úgynevezett Surface Free technológiája segítségével rögzíthetők a műanyag alapra.

A vállalat szerint ennek köszönhetően az e-papíron megjelenő információk még egészen kis betűméret mellett is jól olvashatók maradnak, továbbá az egészen minimális 6 wattos teljesítményfelvétel miatt sokáig üzemképes marad a készülék. Sőt, egy rövid ideig energiafelhasználás nélkül is megmarad a képernyő tartalma. A megoldás ráadásul annyira kevés egyéb alkatrészt kíván, hogy a "papír" gyakorlatilag szegély nélkül képes megjeleníteni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.