Hirdetés
. Hirdetés

Átviteltechnikai berendezés hibája okozta a T-Mobile csütörtöki leállását

|

Csütörtökön több órára elérhetetlenné vált a T-Mobile 3G hálózata. A szolgáltató közlése szerint egy adatátviteli berendezés meghibásodása okozta a leállást.

Hirdetés

Tegnap délután két óra után váratlanul leállt a Magyar Telekom 3G adatszolgáltatása. A cég közleménye szerint ?a december 9-én, 14 óra után kialakult adatátviteli fennakadást a cég szakemberei az este folyamán elhárították, így az ügyfelek 19 órától kezdődően fokozatosan kapcsolódhattak vissza a 3G adathálózatra".

A fennakadást a vállalat adatai szerint egy átviteltechnikai berendezés meghibásodása okozta, szakembereik jelenleg is vizsgálják a hiba kialakulásának pontos körülményeit.

Az elmúlt évben többször is elérhetetlenné váltak a Magyar Telekom különböző hálózatai. A 2009 novemberében történt, nagyarányú leállás például közel 160 millió forint közvetlen anyagi kárt, és több száz millió forintos plusz költséget okozott a cég mobil üzletágának; a piacvezető előfizetőinek jelentős része több mint fél napon át nem tudott telefonálni.

A konkurenseket sem kerülték el a hasonló fiaskók. Áprilisban a tavaly decemberi T-Mobile leálláson a Twitteren és Google hirdetésekben élcelődő Vodafone Magyarország hálózata hibásodott meg, néhány hete pedig a Telenor gyengélkedett, hálózati hiba miatt a cég egyes ügyfelei elérhetetlenné váltak és a mobilinternet szolgáltatás is akadozott.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.