Hirdetés
. Hirdetés

Autópálya-díj sms-ben: már itthon is

|

Már két hazai szolgáltatónál is lehetőség van arra, hogy sms-ben vásároljunk autópálya-matricát.

Hirdetés

Egyelőre a D1 típusú, négy napos autópályahasználati díjat fizethetjük ki Pannon és T-Mobile telefonokról. A szolgáltatótól függően 20-as vagy 30-as előhívó után a 8100-100-as telefonszámra küldött szöveges üzenetben csupán a rendszámunkat kell megadnunk, a hamarosan megérkező visszaigazoló üzenetet követően pedig máris roboghatunk az autópályákon.

Egyelőre az sms-ben vásárolt virtuális matrica 100 forinttal többe kerül a "valódinál", ennyi ugyanis az sms szolgáltatás díja. Az előfizetéses ügyfelek számláján a következő hónapban jelenik meg az összeg, míg a kártyás mobilosoknak a vásárlás előtt kell a megfelelő összeggel feltölteniük egyenlegüket.

Egyelőre azért a négy napos matrica mobilos verziója mellett döntöttek, mert ez a legnépszerűbb, leggyakrabban vásárolt típus - minden második sofőr ilyen matricát választ. Kóka János miniszter szerint a szolgáltatás tesztüzemnek is minődül, hiszen ha sikeresnek bizonyul, a további matricatípusok is elérhetőek lesznek mobiltelefonon keresztül is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.