Hirdetés
. Hirdetés

Az 5G az európai élvonalba röpítheti a magyar gazdaságot

|

A fejlődés kulcsa a verseny- és beruházási kedvet felkeltő, kedvező adózási feltételeket biztosító gazdasági környezet, emelte ki az Infotér 2018 konferencián elhangzott beszédében Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója, aki a gigabitekre épülő intelligens jövőt is felvázolta a balatonfüredi esemény hallgatóságának.

Hirdetés

"A szellemvilágban nincsenek nagy országok és kis országok, nincsenek országhatárok; minden ország akkora amennyivel hozzájárul az emberi haladáshoz" -- idézte a tudományos innovációk jelentősége kapcsán a Nobel-díjas Szentgyörgyi Albert gondolatait Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.  

Hirdetés

A bevételei alapján a világ legnagyobb mobilszolgáltatójának magyarországi vezetője a Balatonfüreden megrendezett Infotér 2018 konferencián elhangzott beszédében a gigabitekre alapozott jövőt vázolta fel a hallgatóságnak. Mint mondta, a fejlődés kulcsa a verseny- és beruházási kedvet felkeltő, kedvező adózási feltételeket biztosító gazdasági környezet. "Az internetes szolgáltatások 5 százalékos forgalmi adó-kulcsa Magyarországon a legalacsonyabb Európában" - hangsúlyozta Amanda Nelson, aki szerint ilyen feltételek mellett elérhető a kitűzött cél, nevezetesen, hogy Magyarország belátható időn belül az Európai Unió öt legversenyképesebb tagjának egyik országává váljon.

Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója

"Úgy vélem, a Vodafone kulcsszerepet játszik a gigabitekre épülő digitális társadalmak mielőbbi megvalósításában" - folytatta a vezérigazgató. Ennek kapcsán kiemelte, hogy a televíziós és internetes kábelszolgáltatóként ismert UPC kelet-európai leányvállalatainak tavasszal bejelentett felvásárlása is ezt a célt szolgálja, ahogy a magyarországi Digitális Jólét Programjában való aktív részvétel is.

"A digitális oktatás támogatása az egyik legfőbb prioritásunk Magyarországon" - folytatta Amanda Nelson. Az EMMI-vel és a Hejőkeresztúri Iskolásokért Közalapítvánnyal közösen kidolgozott, a hátrányos helyzetű gyermekek digitális analfabetizmusának megszüntetésére, valamint a kompetenciák növelésre életre hívott Digitális Iskola Program keretében eddig elkészült oktató és szórakoztató "tananyag" és az 1500 tablet a mai napig 27 általános iskola 8000 diákjának és 900 tanárának vált hasznára.

A Vodafone Magyarország vezérigazgatója kitért az okos városok néven is ismert smart cities koncepcióra. Mint elmondta, a nemzetközi Vodafone-csoport már építi az egész Európára kiterjedő NB-IoT hálózatát. "Ez a technológia rávilágít a jövőbeli 5G hálózatok egyik legfontosabb jellemzőjére, a hatalmas kapacitások biztosítására, ami kulcsfontosságú az intelligens városfejlesztéséhez" - így Amanda Nelson, aki szerint rendkívül biztató, hogy a magyar kormányzat az elsők között ismerte fel a mesterségesintelligencia-fejlesztések alapvető fontosságát, legyen szó elektronikus közigazgatásról vagy tudománypolitikáról. "Megtisztelő, hogy részt vehetünk egy izgalmas gigabites jövő megteremtésében Magyarországon, ahol valósággá válnak az okos városok, okos vállalkozások, az okos otthonok, az okos egészségügy és az okos oktatás" - összegezte a Vodafone küldetését a vezérigazgató.

Az Infotér 2018 Konferencián Hajzer Károly, a Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkára felszólalásában ennek kapcsán kiemelte, hogy "az elektronikus közigazgatási fejlesztéseknek köszönhetően, 2018-tól a gazdálkodó szervezeteknek kötelezően hivatalos elektronikus elérhetőséggel, Cégkapuval kell rendelkezniük, jelentős időt és költséget takarítva meg ezzel a kommunikáció során, mind a szervezetek, mind a hivatalok oldalán. A zökkenőmentes működés érdekében kimagasló biztonságú, korszerű infrastrukturális informatikai környezetet biztosítunk".

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.