Hirdetés
. Hirdetés

Az Acer adta el a legtöbb mobilszámítógépet 2009-ben

|

A következő évben az asztali termékekre és néhány szó szerint látványos újdonságra koncentrál a cég. Jön az intelligens családi megjelenítő és már itt vannak a 3D Ready projektorok.

Hirdetés

Majoros Miklós, az Acer hazai country menedzsere a vállalat március 9-i sajtótájékoztatóján értékelte az Acer 2009-es üzleti évét. A karácsonyi szezonra több mint 45 ezer mobiltermék (notebook és netbook) került a magyar piacra. 2007 és 2008 után darabszámot tekintve az Acer tavaly is első lett a hazai netbook-notebook piacon, 22-23 százalékos piaci részesedéssel. 2009-ben már a teljes PC- és noteszgép-piac vezetője lett. A 2010-re vonatkozó stratégia, hogy fokozottan erősít a desktop szegmensben is, emellett növeli összrészesedését.

Notebookban és netbookban erős volt az Acer

Majoros Miklós a cég globális eredményei között említette, hogy az Acer volt a téli olimpia IT-főszponzora, ami azt jelenti, hogy a rendezvény Acer munkaállomások és kiszolgálók segítségével került lebonyolításra. A 2012-es londoni olimpia lesz a következő Acer-szponzorált rendezvény.

Termékújdonságok

Rengeteg új termékkel jelentkezik a hazai piacon az Acer a következő egy hónapban, többségük új netbook, illetve noteszgép, de megérkezik Magyarországra a CeBIT-en bemutatott K11 mikro projektor és az új 3D Ready DLP projektorok is kaphatók lesznek.

A konvencionális megjelenésű Timeline-sorozat új tagjai már 8 órás akkumluátoridőt biztosítanak, immár nem ULV, hanem Intel Core i5 és Core i3 processzorokra alapozva, ami az eddigieknél lényegesen nagyobb teljesíményt jelent. Opcionális akkumulátorral 12 órára növelhető telepes üzemidejük. Az új TravelMate 8x72 Timeline sorozat három formátumban érhető el: 34 cm (13,3"), 35,5 (14") és 40 cm (15,6"). Valamennyi WXGA LED hátsó megvilágítású kijelzővel rendelkezik, amelynek méretaránya 16:9, felbontása 1366×768 képpont és nagy fényerővel rendelkezik.

A 10 hüvelykes netbook kategóiában kiemelendő az Acer Aspire 532G, amely az ION 2 platformra épül. 10 és 11,6 colos változatban jelennek meg AMD-alapú modellek is. A TravelMate sorozatba is betört a Core-technológia - i3, i5, i7 processzorokkal -, és ez a sorozat is kiegészül egy 11,6 hüvelykes változattal.

Atom és Core az asztalon

Desktop kategóriában egy igen kompakt Veriton integrált PC-t dob piacra az Acer, a kissé félrevezető modellszámozású Veriton N270G-t. Az Intel Atom D510 rendszerre épülő komplett PC-t munkára, illetve speciális felhasználásra ajánlják, kis fogyasztása és helyigénye miatt. A kétmagos, 64-bites rendszer legfeljebb 4 GB memóriát képes kezelni, teljesítménye a HyperThreading-technológia miatt érezhetően jobb lesz az elődmodellnél.

Az Acer új professzionális asztali számítógép vonalat indít a Veriton M680G és S680GI modellekkel, amelyek mikro-torony házban, kis helyigény mellett kínálják a Core i7, i5 és i3 processzorok teljesítményét. Minden Acer Veriton asztali számítógép megfelel az olyan alacsony energiafogyasztással foglalkozó nemzetközi szabványoknak, mint az ENERGY STAR, az EPEAT 1, az RoHS és a Green Seal.

Acer D241H Display+

Koncepcióját tekintve is újdonság a DisplayPlus monitor, amelyről egyelőre csak információkat kaptunk, a bemutató darabra még várnunk kell. Az Acer D241H megjelenítő funkciója mellett önálló digitális képkeret és információs központ funkciókat is ellát, és ennélfogva alkalmas a családtagok életének összehangolására is. Lehetőséget biztosít arra, hogy post-it feljegyzések helyett ide küldjünk üzeneteket SMS-ben vagy e-mailben, de éppenséggel zenét hallgatni vagy videót nézni is lehet vele. Olyan widget-alapú (grafikus úszóalkalmazás) funkciókkal rendelkezik, mint például a naptár, a postázó, az időjárás-előrejelzés alkalmazás, az új óra, valamint a digitális fényképkeret. Tartozik hozzá távirányító kicsúsztatható billentyűzettel és beépített hangrögzítővel.

A fényképgaléria (Photo Gallery) eszközkészlet jóvoltából megnézhetjük a Picasán vagy Flickeren tárolt képeinket, működik RSS-hírolvasóként, és multi kártyaolvasó, valamint USB is van benne. 24-hüvelykes képátlójával és full HD felbontásával már vetekszik a tévével is, a HDMI- és DVI-csatlakozás révén könnyen köthető számítógépre és szórakoztatóelektronikai lejátszó eszközökre vagy játékkonzolra. Áráról egyelőre nincs pontos információ.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.