Hirdetés
. Hirdetés

Az adatmentés veszélyei

|

Komoly problémát okozhat egy adatvesztés a vállalat életében, és a gondokat csak tovább fokozzák a kontár adatmentők.

Hirdetés

A gazdasági válság komoly hatással volt az informatikai eszközparkokra, a költségcsökkentések miatt öreg és agyonhasznált hardverek állnak a csatasorban, aminek egyenes következménye az adatvesztés.

Amikor megtörténik a baj, mind a cégek, mind a magánszemélyek gyors és precíz munkát várnak el az adatmentőktől, lehetőleg minél olcsóbban. Sajnos pont emiatt egyre több olyan “adatmentő” vállalkozás van ma Magyarországon, akik nélkülözik a megfelelő szakértelmet, ami akár további károkat okozhat.

Annak érdekében, hogy gyorsabb és elérhetőbb legyen a potenciális ügyfelek számára, a Kürt Zrt. megnyitotta új ügyfélszolgálatát a WestEndben. Az előzetes vizsgálat huszonöt perc alatt díjmentesen lezajlik, és a vevő csak akkor fizet, ha már ellenőrizte a visszaállított adatait” – mondta Szekeres Gábor, a KÜRT Zrt. adatmentési üzletágának vezetője. Hozzátette: egyre gyakrabban találkoznak olyan merevlemezekkel, amiről már valaki megpróbált adatot menteni, csak még nagyobb kárt okozva az ügyfélnek.

„A másod- és harmadkézből kapott adatmentésekkel alig tudunk valamit kezdeni. Ezek a cégek a szakmát is tönkre teszik, és a megrendelőiket is becsapják” - mondta Szekeres Gábor.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.