Hirdetés
. Hirdetés

Az Amazon nyakán az IBM

|

Az IBM felvásárolta a felhős infrastruktúrát biztosító SoftLayer Technologiest.

Hirdetés

Az IBM felvásárolta a felhős infrastruktúrát biztosító SoftLayer Technologiest, az üzlettől pedig azt remélik, hogy jobban tudnak majd versenyezni az Amazonnal. A megállapodás pontos részleteire nem derült fény, a The Wall Street Journal információi szerint azonban 2 milliárd dollár körüli összegről lehet szó. 

A SoftLayer a tervek szerint önálló cég marad az IBM Global Services egységében. Azzal, hogy a SoftLayer felhős szolgáltatásait az IBM beolvasztja a SmartCloud portfóliójába, azt reméli a cég, hogy könnyebbé és gyorsabbá teheti a felhős rendszereit

A dallasi SoftLayert 2005-ben alapították, és 21 000 ügyfelet szolgálnak ki jelenleg, 13 adatközpontból, amelyek Amerikában, Európában és Ázsiában helyezkednek el. Míg az Amazon a közszférában számít nagy vállalatnak a felhőpiacon, addig az IBM elsősorban a vállalati és kormányzati ügyfelek kiszolgálására törekedne. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.