Hirdetés
. Hirdetés

Az Amazon tábláján is profitál a Microsoft

|

A Kindle Fire és a RIM Playbook eladásokból is gyarapodik a szoftvercég.

Hirdetés

A Microsoft közleményében bejelentette, hogy szabadalmi megállapodást kötött a Quanta Computer Inc. számítógép gyártóval, amely értelmében a Quanta egy nem publikus összeget fizet minden általa készített táblagép, okostelefon és más végfelhasználói termék után, amelyre Android, vagy Chrome OS platformot telepítenek. A redmondi szoftvercég így egy újabb csatát nyert meg a szabadalmi háborúban, mivel a késztermék gyártó műhelyéből kerül ki például a gdgt szerint a RIM Playbookja, valamint az Amazon novemberben megjelenő táblája: a Kindle Fire.

 



Az Amazon egyébként egy évvel ezelőtt már kötött szabadalmi megállapodást a Microsofttal, csak az a Linux-alapú készülékekre vonatkozott, és kifejezetten az Androidra nem. A ZDNet kérdésére egyébként a redmondi szoftvercég elmondta, hogy nem szednek dupla licencdíjat egyetlen termékért sem.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.