Hirdetés
. Hirdetés

Az AMD a Z-60-as processzorral belépett a Windows 8-as tablet piacra

|

Az Advanced Micro Devices bejelentette, hogy válaszul az Intel tablet chipjére, s a Windows 8 eszközök által támasztott keresletre Z-60 jelzésű processzorával megjelenik a "teljesítmény tablet" szegmensben.

Hirdetés

A kétmagos chip, amelynek igen fejlett grafikus képességei lesznek 1 GHz-en fog rezegni, s az egész egység nem lesz 10 milliméternél vastagabb – közölte az AMD. A lapka forgalmazását már az idén elkezdik, s abban az ütemben válik elérhetővé mindenütt a világos, ahogy a Windows 8 is terjedni fog.

Az AMD az új chippel fordítana a piaci helyzeten

Az AMD bejelentése szerint a Z60 kompatibilis lesz az úgynevezett Windows örökséggel, ami alapvetően annyit tesz, hogy bármely Windows 7 applikáció is futni fog rajta. Az ARM chipek olyan gyártóktól, mint az Nvidia vagy aQualcomm nem lesznek képesek kezelni a régebbi Windows alkalmazásokat.

Az AMD azonban legfőbb harcát az Intellel vívja. A chip piac óriásának Clover Trail fantázianevű és Z2760 kódjelű tablet processzora már számos felsőkategóriás Windows 8 tabletbe bekerült, amelyek olyan gyártók műhelyében készülnek, mint a HP, a Dell vagy a Lenovo. Az AMD most ezeket a nagy gyártókat szeretné lenyűgözni, de legalább is meggyőzni a Z60-nal.

A Z60-as adatai   Forrás: AMD

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.