Hirdetés
. Hirdetés

Az AMD több százmillió dollárért vesz startup céget

|

Az Advanced Micro Devices (AMD) azt tervezi, hogy 334 millió dollárért felvásárolja a Szilícium-völgy egyik startup üdvöskéjét, a SeaMicrót, hogy segítségével kisebb és főleg alacsonyabb fogyasztású szervereket állíthasson elő, a piaci igényeket követve.

Hirdetés

Ez lesz az AMD első komolyabb felvásárlása az új vezérigazgató, Rory Read irányítása alatt. A mikroszerver piac még viszonylag kisebb súlyú, de komoly fejlődés előtt áll a kisebb fogyasztású eszközök iránti növekvő kereslet, illetve a webszolgáltatások hosztolása, és a multimédia streaming felfutása miatt.

Az AMD vezérigazgatója Rory Read, a SeaMicro vezérigazgatója Andrew Feldman, és Lisa Su, az AMD globális üzleti egységének általános igazgatója. Forrás: AMD

A cég azt reméli, hogy a SeaMicro szerverei, amelyek negyed annyit fogyasztanak és hatod akkora helyet foglalnak el, mint a hagyományos eszközök, segítenek összezsugorítani a nagy szerverfarmokat, amelyek a vállalatok igényeit jelenleg kiszolgálják olyan vállalatok készülékeivel, mint a HP, a Dell vagy az IBM.

„Nekik megvan a technológiájuk, nekünk viszont kapcsolataink vannak. A kicsiny ’lábnyomot’ hagyó mikroszerverek, amelyeket a felhőpiac most keres” – jelentette ki John Fruehe, az AMD termékmarketingért felelős igazgatója. Márpedig a szerverek világpiacát pillanatnyilag a számítási felhők gyors térnyerése hajtja.

A SeaMicro csak egy hónapja mutatta be első szerverét, amelyet ráadásul az AMD fő riválisa, az Intel látott el chipekkel. Ezért még nem világos, hogy a felvásárlás hogyan fordulhat át partneri együttműködésbe. Bár a mikroszervereket tipikusan internetes startupok vásárolják, a SeaMicro ügyfelei között máris vannak nagyobb halak: a Mozilla, a Skype és az eHarmony.

A felvásárlási ügyletbe az AMD 281 millió dollárt tesz be saját tartalékaiból, és olyan befektetési társaságok támogatják többek között, mint a Khosla Ventures, a Draper Fisher Jurvetson és a Crosslink Capital.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.