Hirdetés
. Hirdetés

Az AMD-től leginkább csak APU-t veszünk

|

Hamarosan eltűnhetnek az integrált grafikus vezérlő nélküli AMD processzorok.

Hirdetés

Hamarosan eltűnhetnek az integrált grafikus vezérlő nélküli AMD processzorok a piacról, legalábbis ezt sugallja a vállalat idei harmadik negyedéves eredménye, amely az eladásokról szól. Úgy is fogalmazhatnánk, a döntés, hogy a CPU-khoz integrált Radeon vezérlést társítottak, kifizetődik.

A kaliforniaiak az idei harmadik negyedévben 15,4 millió processzort értékesítettek, ebből pedig 4,7 millió Bobcat APU volt. A második legnépszerűbbek az asztali Phenom és Athlon X2 lapkák voltak 2 millióval, míg az asztali Bobcatből 1,3 millió talált gazdára.Több mint egy-egy millió fogyott a négy-és kétmagos Trinity APU-kból is. Az összes eladott processzor 75 százaléka APU volt.

Nem meglepő, hogy CPU-ből nem vásároltak sokat, ugyanis a Bulldozert korosnak tartják, az asztali Phenom X4 már nem elérhető, a Vishera pedig csak nemrég vált elérhetővé. Mindezek fényében valószínűtlen, hogy az AMD integrált grafikus vezérlés nélküli processzorokkal akarna sikereket elérni a jövőben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.