Hirdetés
. Hirdetés

Az Ameca AI humnaoid robot mély problémákról is elbeszélget veled - videó

|

A természetes nyelvi feldolgozás a GPT-3 egyik fő összetevője, és képes emberi nyelvű természetes szövegek generálására.

Hirdetés

Azzal valószínűleg mindenki egyetért, hogy a Sci-Fi megvalósulásának tekinthetjük, ha a robotjaink úgy beszélgetnek velünk, mint C-3PO tette a Star Warsban. Ha nem is annyira viccesen, és nem is annyi szívvel, de egy új humanoid robot, már közel olyan értelmesen képes beszélgetni velünk, mint filmbéli társa.

Az Engineered Arts Ameca humanoid robotja, bár fejlesztése körül nem volt különösebb hype, messze megelőzte a hírekben állandóan szereplő Tesla Botot. Az Amecát nemrég frissítették a GPT-3-mal, a harmadik generációs Generative Pre-trained Transformerrel, ami lényegében egy neurális hálózati gépi tanulási modell, amelyet arra képeztek ki, hogy internetes adatok felhasználásával bármilyen szövegtípust generáljon.

Hirdetés

A természetes nyelvi feldolgozás a GPT-3 egyik fő összetevője, és képes emberi nyelvű természetes szövegek generálására. Ezt úgy teszi, hogy az interneten található szövegek segítségével képzi ki a GPT-3-at arra, hogy valósághű emberi szöveget hozzon létre, és reagáljon bármilyen, a kontextusnak megfelelő szövegre. Amikor nem az Ameca használja, a GPT-3 reklámszövegek és akár Shakespeare és más híres szerzők stílusát utánzó versek létrehozására is használható.

"A megbízhatóság kulcsfontosságú, és minden robotunk úgy van megépítve, hogy a való életben, ne csak a laboratóriumban, a gyakorlatban is tartósan működjön. A moduláris felépítés lehetővé teszi a jövőbeli fejlesztéseket, mind fizikailag, mind szoftveresen, hogy az Ameca képességeit továbbfejlesszük, anélkül, hogy egy teljesen új robotra kellene költenünk" - közölte az Engineered Arts.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.