Hirdetés
. Hirdetés

Az amerikai hadsereg nem vehet több HoloLens headsetet a Microsofttól

|

Az együttműködés már korábban is döcögős volt.

Hirdetés

Bár a Microsoft néhány évvel ezelőtt több milliárd dolláros szerződést kötött az amerikai hadsereggel a HoloLens technológiáján alapuló integrált vizuális augmentációs rendszer (IVAS) szállítására, az idők során kiderült, hogy a projekt nem ment zökkenőmentesen. Most újabb akadállyal kell szembenéznie, mivel az amerikai kongresszus megakadályozta, hogy a hadsereg további HoloLens hardvereket vásároljon.

Ahogy azt a Bloomberg megjegyezte, a kongresszus elutasította azt a kérést, hogy további 6900 headsetet vásároljanak 400 millió dollárért, néhány meglehetősen gyenge terepen elért eredmény miatt. Alapvetően a headset terepen történő tesztelése "küldetést befolyásoló fizikai károsodást" eredményezett annak a 72 katonának, akik három 72 órás perióduson keresztül viselték a headsetet különböző harci forgatókönyvek szerint. Az utóhatások közé tartozott a szem megerőltetése, fejfájás és hányinger. Az ilyen kellemetlenségeket tapasztaló gyalogsági katonák 80 százalékánál a tünetek a headset használata után kevesebb mint három órával jelentkeztek.

Hirdetés

Bár a Kongresszus elutasította a 400 millió dolláros finanszírozási kérelmet, mégis jóváhagyott egy 40 millió dolláros költségvetést az IVAS új modelljére, amely megoldja a fent említett problémákat. Az új változat várhatóan fizikailag kényelmesebb lesz, és jobb szoftverrel, alacsonyabb energiafelvétellel is rendelkezik majd.

A Microsoft HoloLens útja az amerikai hadsereggel korábban is döcögős volt. Tavaly egy kiszivárgott Microsoft feljegyzésből kiderült, hogy a vállalat nagyon negatív visszajelzéseket kapott az amerikai hadseregtől, még a funkcionalitást illetően is. Ezt követte az is, hogy a Microsoft HoloLens vezetője, Alex Kipman munkahelyi visszaélések vádja miatt lemondott - írja a Neowin.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.