Hirdetés
. Hirdetés

Az amerikai piacért küzd a DT

|

Sajtóértesülések szerint a Deutsche Telekom érdeklődik az amerikai Sprint internetszolgáltató iránt. A társaság értékét 10 milliárd dollára becsülik.

Hirdetés

A Deutsche Telekom már most is jelen van az amerikai piacon leányvállalatán, a T-Mobile USA-n keresztül. A Sprint a harmadik legnagyobb wireless szolgáltató az Egyesült Államokban, 48,8 millió előfizetővel, a T-Mobile a negyedik, 33,5 millió előfizetővel. A piacvezetők az AT&T (78 millió előfizető) és a Verizon (86 millió). Ha a DT valóban felvásárolna a Sprintet és egyesítené a T-Mobile-lal, akkor az új cég felveheti a versenyt a két óriáscéggel.

Már tavaly is felröppentek hírek arról, hogy a DT érdeklődik a Sprint iránt, amikor egy hitelminősítő cég leminősítette a Sprintet. Akkoriban a dél-koreai SK Telecom neve is felmerült a lehetséges vásárlók között. A Sprint 2007-ben eygszer már visszautasította az SK Telecom 5 milliárd dolláros ajánlatát, holott pénzügyi helyzete meglehetősen labilis. Tavaly 2,8 milliárd dolláros veszteséget regisztrált és 4 millió előfizetőt vesztett. Ezzel párhuzamosan a többiek bővítették piacukat. Az AT&T, nagyrészt az iPhone 3G megjelenése révén, 7 millió új előfizetőt nyert, az árbevétele pedig 7,7 százalékkal nőtt az előző évhez képest, míg a Verizon 6,3 millióval növelte előfizetőinek számát.

 

René Obermann, a DT vezérigazgatója Angela Merkel német kancellárral

 

Úgy tűnik, a lehetőséget a befektetők is támogatják, tekintettel, hogy a hírekre 12 százalékot emelkedett a Sprint részvények árfolyama. Viszont a Financial Times információi szerint a DT nincs felkészülve arra, hogy vételi ajánlatot tegyen a Sprintre, tekintettel, hogy a cég értékét legalább 10 milliárd dollárra becsülik. Másrészt a DT fő tulajdonosai, a német kormány és a Blackstone befektetési vállalat állítólag jövő év közepéig adtak határidőt a DT vezetésének, hogy javítsanak a T-Mobile USA eredményein (a második pénzügyi negyedévben alacsonyabb volt az árbevétele az egy évvel korábbihoz képest), de lehetőleg ne akvizíción keresztül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.