Hirdetés
. Hirdetés

Az Android gyártók nem lassítják le a régebbi mobilokat

|

A Samsung, a HTC és LG azt állítják, hogy nem alkalmazzák az Apple által használt, a mobiltulajdonosok körében nagy felháborodást kiváltó módszert.

Hirdetés

Miközben az almás cég a támadások kereszttüzébe került és kártérítési perek elé nézhet - miután elismerte azt az évek óta keringő pletykát, hogy szándékosan lassítja a régebbi iPhone modellek működését -, az Android okostelefonok gyártói kihasználják nagy riválisuk szorult helyzetét, és hangsúlyozzák, hogy nem élnek a lassítás módszerével az általuk készített mobilok esetében.

Hirdetés
       

A Samsung, a HTC és az LG közleményt adott ki, amelyben azt állítják, hogy nem lassítják szándékosan a régebbi modelljeiket, mivel a processzorsebesség csökkentése nem hatékony megoldás az öregedő akkumulátort tartalmazó eszközök esetében az üzemidő növelésére. A LG kifejezetten utalt arra, hogy sem a múltban, sem a jövőben nem élt, illetve él a módszerrel, míg a Samsung külön kihangsúlyozta, hogy nem csökkenti a processzorok teljesítményét szoftverfrissítések segítségével az általa gyártott mobiltelefonok életciklusának semelyik fázisában sem.

A legnagyobb okostelefongyártó tájékoztatása szerint többek között a töltés áramerősségét és időtartamát szabályozó szoftveres algoritmusok segítségével biztosítják az akkumulátorok hosszú élettartamát.

Az Apple időközben közleményben kért bocsánatot vásárlóitól a régebbi iPhone modellek lassításáért, és bejelentette, hogy lényegesen olcsóbbá teszi az akkumulátorcserét. Ezzel még korántsem oszlottak el a viharfelhők a vállalat felett, ugyanis a koreai hatóságok felszólították, hogy mindenre kiterjedően adjon magyarázatot a lassításra vonatkozólag, míg a franciák tetemes bírság kiszabását fontolgatják. Nem beszélve az ellene induló csoportos  perekről, melynek egyikében 999 milliárd dolláros kártérítést követelnek tőle a felperesek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.