Hirdetés
. Hirdetés

Az Android mobil böngészője a legnépszerűbb

|

Ha nem számítanák külön az iPhone és az iPod Touch eredményeit, akkor a Safari vezetne.

Hirdetés

Az biztos, hogy maga a mobil böngészés egyre inkább népszerű, itt is folyik a harc a böngészőgyártók között. Sokáig az Opera vitte a prímet, mivel több platformon is elérhető, sőt, nem csak okostelefonokon futtatható. Februárban azonban fordult a kocka.

 

A StatCounter mobil böngésző statisztikáján mindenki szerepel, aki számít. Látszik, hogy az Android és az iOS böngészői is felfelé törtek, egyértelműen az Opera rovására. Februárra az Androidnak már sikerült átvennie a vezető szerepet, most először megelőzve az Operát. Ahogy a görgéket elnézzük, ez bizony nem egy szezonális, alkalmi jelenség, hanem trend, hiszen egy éve még csak 14,7 százalékot birtokolt a friss listavezető. Ráadásul jelenleg Android alapú okostelefonból kel el a legtöbb világszerte.

 

 

2012. februárjában tehát 22,67 százalékkal vezet a Google mobil operációs rendszerének böngészője, mögötte nem sokkal lemaradva, 21,7 százalékon az eddigi vezető, az Opera.

 

Harmadik az iPhone, mely eddig is folyamatosan jött fel, most 21,06 százalékon áll. Sok almás rajongó emlegetheti azonban neheztelve a StatCountert, mint a valós kép meghamisítóját, mivel statisztikájuk a készülékeket és nem böngészőket mutatja. Ha megnézzük, az iPod Touch külön szerepel és az iPhone-nal összevonva – ugyanaz a Safari – már bőven vinné a pímet.

 

Persze lehet vitatkozni az első helyezésen, de vannak egyértelmű vesztesei i az utóbbi egy évnek. Lassan a futottak még kategóriába szorul a Nokia és a BlackBerry is, ami a két cég piaci pozícióját tekintve várható is volt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.