Hirdetés
. Hirdetés

Az androidosok hűségesebbek, mint az iPhone-osok

|

Mindkét tábor egyre jobban ragaszkodik a maga platformjához, és nehezedik a vásárlók átcsábítása.

Hirdetés

Hirdetés

A platformot váltó okostelefon-tulajdonosok száma évről évre csökken, mutatta ki egy új kutatás, amely szerint egyre meghatározóbb a mobilfelhasználók körében a platformhűség.

A CIRP adatai azt mutatják, hogy az Android hűségindexe 92 százalék, az  iPhone-é 89 százalék, vagyis az Android tábora hűségesebb, mint az Iphone-é, bár nincs nagy különbség a két érték között.

Mindkét platform esetében ez az eddig mért legnagyobb érték, a felhasználók tehát egyre jobban ragaszkodnak megszokott platformjukhoz. Az Egyesült Államokban például az okostelefon-tulajdonosok kilencven százaléka az elmúlt három évben ugyanazt az operációs rendszert választotta, amikor új mobilt vett.

A kutatók szerint érdemes fenntartásokkal kezleni azokat a felméréseket, amelyek arról faggatják a vásárlókat, hogy tervezik-e a platform-váltást, mert a megkérdezettek válaszai nagyon szubjektívek, és sokszor csak vágyakat fogalmaznak meg.

A váltás esélye a gyakorlatban évről évre csökken, és egyre nehezebb átcsábítani egyik táborból a másikba fogyasztókat.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.