Hirdetés
. Hirdetés

Az Apple 700 millió dollárt adna a Twitterért?

|

Ha a legfrissebb híresztelések beigazolódnak, akkor 700 milliós ajánlatával az Apple is csatlakozott a Twitter felvásárlása iránt érdeklődő vállalatokhoz.

Hirdetés

Ha sorra vesszük, hogy akár valójában, akár a híresztelések szintjén eddig kik tettek ajánlatot a Twitter "mikroblogger" oldalra, akkor a reménybeli vásárlók listája eléggé változatos. Idén március elején a Facebook ismerte el, hogy ajánlatot tett az oldalra, de végül nem sikerült megállapodniuk sem a vételárban, sem a működési struktúrában. Április közepén a Microsoftot és a Google-t hozták hírbe a Twitterrel, most pedig úgy fest, hogy az Apple-ön van a sor.

Dan Olds, a Gabriel Consulting Group elemzője szerint ha a pletyka beigazolódik az Apple Twitter iránti érdeklődésével kapcsolatban, akkor az érdekes kombinációt eredményezhet.

- Az Apple-nek megvan hozzá a helyes attitűdje, hogy üzemeltesse a Twittert, plusz a képessége is megvan rá, hogy hirdetésekkel pénzt csináljon belőle. Úgy látom, hogy a Twitter nagyon szépen illeszkedne az Apple-birodalomba. Nagyon látványos belépőt biztosítana az Apple-nek a közösségi oldalak piacára, ugyanakkor robusztus hirdetéshordozó közegről van szó - idézi az elemzőt az amerikai Computerworld.

A Gawker.com blogoldal egyelőre a forrás megjelölése nélkül írja, hogy komoly tárgyalások folynak az Apple és a Twitter között, az felvásárlási ajánlat pedig - állítólag - a 700 millió dolláros nagyságrendben mozog. A történet Gawker-féle változata szerint az Apple szeretné minél gyorsabban nyélbe ütni a megállapodást, hogy már a június 8-án kezdődő Worldwide Developers Conference alkalmával bejelenthesse az akvizíciót. A találgatás- és pletyka-specialista TechCrunch egy "általában megbízható forrásra" hivatkozva ugyancsak beszámolt róla, hogy a tárgyalások már a végső fázisban tartanak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.