Hirdetés
. Hirdetés

Az Apple bemutatta az iPhone 4S-t

|

A gyártó új 3G okostelefonja az iPhone 4-nél erősebb hardvert kapott. A dupla magos A5-ös processzorral, retina display-jel és nyolc megapixeles kamerával szerelt, GSM- és CDMA-kompatibilis készülék iOS 5 operációs rendszert használ.

Hirdetés

iPhone 4S
iPhone 4S

Az Apple kedden, egy saját cupertinói kampuszán rendezett sajtóeseményen mutatta be okostelefon-családjának legújabb modelljét, az iPhone 4S-t. A 3G-képes készülék a tavaly júniusban bemutatott 4-es verzió javított változata, amely az erősebb hardvernek köszönhetően gyorsabb alkalmazáskezelést és még kellemesebb felhasználói élményt garantál.

Az iPhone 4S dupla magos A5-ös processzort kapott; a gyorsabb chipnek köszönhetően a grafikus feldolgozás sebessége a hétszeresére nőtt, ami a jobb játékélmény mellett az 1080p felbontású videók lejátszását is lehetővé teszi - mondta a sajtótájékoztatón Phil Schiller, az Apple globális marketingért felelős rangidős alelnöke.

Az iPhone 4S háromféle változatban lesz kapható: a 16 GB-os modell két éves hűségnyilatkozattal 199, a 32 GB-os 299, a 64 GB-os pedig 399 dollárba kerül majd. A készüléket október 14-én dobják piacra az Egyesült Államokban, ahol az AT&T, a Sprint és a Verzion fogja forgalmazni. Az eszköz ugyanezen a napon debütál Kanadában, Ausztráliában, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Németországban és Japánban; az év végéig pedig összesen hetven országban kerül forgalomba.

Az Apple új okostelefonja 3G üzemmódban nyolc, 2G üzemmódban pedig 14 órás beszélgetési időt szavatol, és egyetlen feltöltéssel akár tíz órányi videót is végignézhetünk rajta. A Wi-Fi hálózatokon keresztül internetezők kilenc, míg a 3G hálózatokat használók hat órán keresztül szörfözhetnek megszakítás nélkül.

Az Apple „világtelefonként" aposztrofálta az iPhone 4S-t, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az eszköz a GSM (Global System for Mobile Communications) és a CDMA (Code Division Multiple Access) hálózatokon egyaránt használható; az iPhone 4-et még kétféle, „vagy-vagy" változatban adták ki. Az új telefon az elemzők várakozásának megfelelően nagy teljesítményű, nyolc megapixeles felbontású kamerával és retina kijelzővel szerelték fel.

Az iPhone 4S az idén bemutatott iOS 5 operációs rendszert futtatja: az új szoftver közel kétszáz új funkciót - köztük integrált Twitter-klienst, az iOS-képes eszközök közötti kommunikációt menedzselő iMessage alkalmazást, az e-mailek, szöveges és más tartalmak érkezéséről értesítő egységes üzenetkezelő központot - tartalmaz. A felhasználók az operációs rendszer mellé ingyenes iCloud-szinkronizációt és a zenefájlok, képek és más adatok tárolására alkalmas tárhelykapacitást is kapnak.

A gyártó a keddi sajtóeseményen az iPod Touch legújabb, szintén iOS 5-öt használó változatát is bemutatta. A fehér színben is kapható, október 12-én forgalomba kerülő lejátszó 8 GB-os változatát 199, a 32 GB-osat 299, a 64 GB-osat pedig 399 dollárért vásárolhatják meg a felhasználók.

Dőlhetnek az eladási rekordok

Az elemzők szerint az Apple új okostelefonja akár még az iPhone 4 tavaly júniusi eladási rekordját is megdöntheti; a korábbi csúcskészülékből három nap alatt 1,7 millió darabot adtak el.

Brian White, a Ticonderoga Securities elemzője az Apple Insidernek nyilatkozva felhívta a figyelmet arra, hogy az előzetes szerződések szerint a készüléket világszerte 228 szolgáltató fogja teríteni; az iPhone 4 bemutatásakor „csak" 154 forgalmazónál futott, ám az első három nap alatt így is 1,7 millió darab kelt el belőle. White hangsúlyozta, semmi sem indokolja azt, hogy a gyártó változtasson agresszív, erős médiatámogatással kísért bevezetési politikáján - ami feltehetően még tovább növeli majd a telefon iránti fogyasztói érdeklődést.

White biztos benne, hogy a legújabb generációs iPhone a dual-GSM rendszerek mellett a CDMA-hálózatokkal is kompatibilis lesz, ami új piacokat - köztük az Apple szempontjából kiemelten fontos Kínát - nyithat meg a termék előtt.

Az Apple-nek megint egyszer sikerült meglepnie a szakembereket. Korábban más elismert elemzőkkel egyetértésben White is úgy gondolta, hogy a gyártó nem egy, hanem két új okostelefont fog bemutatni kedden: a gyengébb iPhone 4S-t, amelyet a kínai és az erősebb iPhone 5-t, amelyet az észak-amerikai, európai és fejlett ázsiai piacokra szánnak. A piacok mindazonáltal nem reagáltak túl jól, 2,1 ponttal (0,56 százalékkal) esett az Apple részvényeinek értéke a tegnapi nap folyamán.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.