Hirdetés
. Hirdetés

Az Apple Car kevesebbe kerül majd mint 100 ezer dollár és kiderült, mikor vezetik be

|

Fő versenytársa valószínűleg a Tesla lesz.

Hirdetés

Az Apple 2026-ig szeretne piacra dobni egy Apple márkájú, fogyasztóbarát járművet, és az a célja, hogy 100 ezer dollár alatti árat érjen el, hogy az autó a vásárlók szélesebb körét vonzza - jelentette a Bloomberg.

Az Apple eredetileg egy olyan autót tervezett, amely a Canoo életmódjárművéhez hasonlóan nézhetne ki, ahol az utasok egymással szemben ülhetnének egy limuzin stílusú, kormánykerék és pedálok nélküli autóban, de a projektet lefújták. A jármű mostantól hagyományosabb kialakítású lesz, vezetőüléssel, kormánykerékkel és pedálokkal, sőt a teljes autonóm vezetés sem lesz elérhető, de az autó képes lesz az autópályákon önvezető üzemmódot használni.

Hirdetés

Az Apple fő versenytársa valószínűleg a Tesla lesz, hiszen elektromos járművei kínálnak bizonyos önvezető funkciókat. A Tesla járművek ára 47 ezer dollár körül kezdődik, de akár 100 ezer dollár fölé is emelkedhet. Ha az alap Apple Car ára 100 ezer dollár körül lesz, akkor a Tesla magasabb kategóriás Model S-ével fog versenyezni.

Az eredeti tervek szerint az Apple Car ára 120 ezer dollár fölött lett volna, de az Apple most alacsonyabb árat tervez, valószínűleg a jármű első változatában megjelenő, korlátozottabb autonóm vezetési funkciók miatt. A cupertinói döntéshozók még nem véglegesítették az Apple Car formatervét, de azt tűzte ki, hogy 2023-ra el kell készülnie a designnak, és 2024-re a funkciók listájának is. A tesztelés 2025-ben kezdődik majd a tervezett 2026-os bevezetés előtt.

Az Apple továbbra is partnert keres az autó gyártásához, de eddig csak a Volkswagennel folytatott komoly tárgyalásokat, de azok is lezárultak már évekkel ezelőtt - írja a MacRumors.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.