Hirdetés
. Hirdetés

Az Apple és a Google közösen száll harcba a járvány ellen

|

A két óriáscég olyan szolgáltatást fejleszt, ami segít eldönteni, találkoztunk-e vírusfertőzöttel.

Hirdetés

Hirdetés

A koronavírus-járvány elleni küzdelem jegyében az Apple és Google szokatlan partnerséget jelentett be. Közös közleményük szerint olyan iOS és Android rendszereken használható kontaktkövető technológián dolgoznak, amely segíthet felderíteni, hogy találkoztunk-e fertőzöttekkel.

A részletek egyelőre homályosak, de a közlemény azt sejteti, hogy a technológia önkéntes alapú, és csak akkor jelöl meg bennünket is fertőzöttnek, ha azt bejelentjük.

A teljes értékű változat megjelenéséig még kell néhány hónap. Májusban az Apple és a Google olyan alkalmazás-programozási felületeket (API-kat) jelentet meg a fejlesztők számára, amelyek lehetővé teszik az iOS és Android mobilok közötti kontaktkutatást.

A közlemény szerint ugyanakkor az elkövetkező hónapokban az Apple és a Google kiadja a szolgáltatás Bluetooth alapú változatát iOS és Android platformra, amit az egészségügyi hatóságok is használhatnak majd.

Közleményükben a cégek hangsúlyozzák az adatvédelmi és biztonsági szempontok fontosságát: alighanem ez az egyik oka annak, hogy Bluetoothra építenek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.