Hirdetés
. Hirdetés

Az Apple is nyert a téli olimpián

|

Nem újdonság az, hogy versenyzők zenehallgatás közben készülnek fel lelkileg a megmérettetésekre. A walkman és a discman még nem bírta minden esetben a kiképzést, de az Apple iPodok néha még a versenyek alatt is szóltak a résztvevők fülében.

Hirdetés

A Baltimore Sun honlapja szerint a meztelen FHM-es fotóiról elhíresült amerikai snowboard olimpikon Gretchen Bleilert, a Green Day: Holiday című száma repítette a dobogó második fokára. A szőkeség nemcsak bemelegítéskor, vagy gyakorlás közben, hanem a verseny alatt is hallgatott zenét a félcsőben.

A snowboardosok általában verseny alatt is iPoddal, vagy más mp3 lejátszóval lendülnek formába, míg a síelők, gyorskorcsolyázók inkább gyakorlás, felkészülés vagy relaxáció közben hallgatnak zenét. Az amerikai snowboard válogatott egyenruhája *be is van kábelezve", külön kis zsebet alakítottak ki az iPod számára, a fülhallgató a kapucniban, a távirányító a bal ujján található.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy milyen sportoknál veszélyes és hol hasznos az edzés és a verseny alatti zenehallgatás. Mike Jones, a Baltimore Sí Klub elnöke szerint a lesiklóknak kifejezetten veszélyes lehet, ha zenét hallgatnak, mert erős koncentrációt igényel felhős időben az ugratók utáni landolásnál megállapítani, hogy hol van a hó és a levegő határa. A síelők gyakran több mint száz kilométer per órával száguldanak, így többek között biztonsági okokkal is magyarázható, hogy az amerikai sí válogatott egyenruhái nem iPod-kompatibilisek.

Annak ellenére, hogy a szikrázó kék ég alatt a hóban száguldó olimpikonok az Apple vezető zenelejátszójának a legjobb reklámot jelentik, a cég nem szponzora a csapatnak. Az mindenesetre biztos, hogy az Apple nagyon jól jár a torinói olimpiával, hiszen rengeteg ingyen reklámhoz jut azzal, hogy a snowboardosok szinte "nagykövetei" az iPodnak. Hannah Teter, az olimpiai bajnok például azt nyilatkozta, hogy decemberben a kvalifikációs versenyeken a "Higher" című szám repítette egyre magasabbra, az olimpiai arany megszerzése közben viszont kedvese zenekarának "Communicate" című dalát hallgatta. Eli Liebman, a punk-os reggae zenét játszó Strive Root zenésze kicsit aggódott is, mert a fent említett szomorkás, sírós dal az elveszett szerelemről szól - olvasható a Baltimore Sun honlapján.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.