Hirdetés
. Hirdetés

Az Apple jövedelmezőbb a Microsoftnál

|

31 százalékkal nőtt a Microsoft profitja. A jó eredményt beárnyékolja az Apple jelentése.

Hirdetés

A gyengülő PC-eladások ellenére jó eredményt ért el a Microsoft az idei harmadik pénzügyi negyedévében. A március 31-én zárult időszakban a redmondi szoftvercég 5,25 milliárd dolláros profitra tett szert, amely 31 százalékkal magasabb a tavalyi harmadik negyedévükben mértnél. Emellett 16,43 milliárd dolláros forgalommal büszkélkedhetnek, amely pedig 13 százalékos növekedésnek felel meg.

 

 



A jó eredményt főként az Office és az Xbox eladásoknak köszönhetik. Előbbi 5,2 milliárd dolláros forgalmat (21 százalékos növekedés), a konzol pedig 1,9 milliárd dolláros forgalmat generált, miközben a Windows 7 eladások lelassultak (4,6 milliárdról 4,4 milliárd dollárra). "Erős negyedévet zártunk a PC ökoszisztéma vergődése ellenére, ez demonstrálja erőnket és üzleti tevékenységünk sokféleségét" - mondta a jelentés kapcsán Peter Klein, a Microsoft pénzügyi igazgatója.

A pénzügyi szakember optimizmusát egy kicsit letörhette az Apple szintén frissen közzétett jelentése. E szerint a 10 évvel ezelőtt még pénzügyi nehézségekkel küzdő cég 2011 első három hónapjában 5,99 milliárd profitot termelt, amely körülbelül 0,7 milliárddal több, mint a Microsoft nyeresége. Ráadásul Steve Jobs cége a forgalom tekintetében (24,67 milliárd) is lekörözte a vetélytársát. Míg a tőzsdei kapitalizáció tekintetében már tavaly megtörtént az előzés.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.