Hirdetés
. Hirdetés

Az Apple komolyabban is beszállhat a TV-üzletbe

|

Az Apple az iPhone és az iPad piacra dobásával jelentős sikereket ért el a mobileszközök piacán. Az elemzők szerint a cég következő ?nagy dobása? a televíziós technológiák és szolgáltatások forradalmasítása lehet.

Hirdetés

Az Engadget pénteki cikke szerint a szilikon völgyi cég hamarosan bemutatja az Apple TV platform legújabb verzióját. A szakértők szerint a cég teljesen megújíthatja a jelenlegi szolgáltatást, amelynek révén a felhasználók filmekhez és más multimédiás tartalmakhoz férhetnek hozzá a televíziós készülékeiken keresztül.

A cikk szerzőjének információi szerint az új platform szoftveresen és hardveresen is megújul majd: a konfiguráció egyebek mellett egy A4 chip-architektúrára épülő, kiemelkedően jó minőségű videólejátszást lehetővé tévő dobozzal is kiegészül majd. Az iPhone operációs rendszerét futtató eszköz várhatóan 99 dolláros áron kerül majd a boltokba - lényegesen olcsóbban, mint a jelenlegi, 229 dollárt kóstáló Apple TV. Az Engadget értesülései szerint a bemutatás előtt álló rendszer, az eddigiekkel ellentétben nem merevlemezes, hanem felhőalapú adattároló megoldást használ majd.

Az eredeti Apple TV szolgáltatás nem tartozik a gyártó legsikeresebb termékei közé, az elemzők mégis úgy vélik, hogy a cég komoly esélyekkel indulhat a televíziós és internetes tartalomszolgáltatás összeolvadásása nyomán létrejövő piaci szegmensben. A drót nélküli internetkapcsolattal rendelkező TV-készülékek eladásai erősen növekvő tendenciát mutatnak: az Apple pedig jelenleg mind eszközgyártóként, mind tartalomszolgáltatóként rendkívül elismert márkának számít.

A televíziós tartalomszolgáltatási szegmensben komoly lehetőségek rejlenek, az Apple ellenlábasaihoz képest jelentős fórban van a tartalomszolgáltatási modellek területén - elemezte a helyzetet Roger Kay, az Endpoint Technologies Associates elnöke. A hagyományos televíziós műsorszórás és az internetes tartalomszolgáltatás lassan összeolvadnak, ám a legtöbb cég még nem tudja, hogyan is élhetne az új tendencia nyújtotta lehetőségekkel - tette hozzá a szakember.

Az elemzők szerint a Google lehet az Apple egyik legnagyobb riválisa az új piacon: a cég a múlt héten, az Intellel, a Sony-val és a Logitech-kel közösen mutatta be legújabb Google TV szolgáltatását; a megoldás egyetlen platformon keresztül teszi hozzáférhetővé a televíziós és internetes tartalmakat.

Tim Bajarin, a Creative Strategies elnöke szerint várható, hogy az Apple már a fejlesztőknek szóló, június 7-e és 11-e között, San Franciscóban megrendezésre kerülő Worldwide Developers Conference-en bejelentheti saját, az Apple TV infrastruktúrájára épülő, hasonló megoldását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.