Hirdetés
. Hirdetés

Az Apple NAND flash hiányt okozott a piacon

|

Az iPhone Kínába megy, ezért a vezető gyártók az Apple NAND flash memória igényét szolgálják ki, ami hiányt okoz a piacon.

Hirdetés

A népszerű és tényként kezelt pletyka szerint az Apple 2009 negyedik negyedévében piacra dobja az iPhone-t Kínában. A cég akkora mennyiségű készülékkel készül az eseményre, hogy az hiányt okoz a NAND flash memória piacán. Ezen kívül most dobták piacra az iPod Touch új, 64 gigabájtos változatát is.

Az összes vezető NAND flash memóriagyártó elsősorban az Apple-t szolgálja ki, ezért a tajvani memóriakártya-gyártók - a hír forrásai - komoly hiánnyal néznek szembe. A Samsung Electronics hivatalosan is tájékoztatta a gyártókat, hogy szeptemberben a korábbi mennyiségnek csak a felét tudja szállítani ebből a memóriatípusból.

 


 

A Micron Technology egyenesen arról tájékoztatta egyes gyártóit, hogy egyáltalán nem tud nekik memóriachipeket szállítani. A Toshiba és a Hynix Semiconductor szintén elsőbbséget biztosít az Apple-nek, és csak limitált mennyiséggel tudja kiszolgálni ügyfeleit.

A hiány rögvest érezteti a hatását a piacon: a két leggyakrabban használt méretű, MLC szervezésű chip ára 7,2, illetve 4,3 százalékot emelkedett az előző havi átlagárhoz képest.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.