Hirdetés
. Hirdetés

Az ARM ötven százalékos részesedést vár a mobilpiacon

|

Az ARM arra számít, hogy 2015-re képes lesz megtörni az Intel dominanciáját, és a táblagépek sikerét meglovagolva ötven százalékos részesedést szerezni a mobil PC-k piacán.

Hirdetés

 

 

Az Egyesült Királyságban bejegyzett ARM Holdings számos nagy gyártó - köztük a Samsung és az Nvidia- számára licencel chip-architektúrákat. A cég arra számít, hogy az okostelefonok és táblagépek sikerét kihasználva, jelentősen növelheti részesedését a mobil számítógépek Intel által dominált piacán.

Az ARM már ma is vezető erőnek számít a táblagépek és okostelefonok szegmensében. Az általuk fejlesztett architektúrákat olyan slágereszközökbe építették be, mint az Apple iPad-ja, a Samsung Galaxy Tab és a Motorola Xoom, de a legtöbb okostelefonban és a hagyományos készülékek többségében is megtalálhatók a processzoraik.

„Ma nagyjából tízszázalékos piaci részesedéssel rendelkezünk (a mobil PC-piacon). Számításaink szerint 2011 végére, a tabletek egyre szélesebb körű elterjedésével párhuzamosan 15 százalékosra növelhetjük ezt a részesedést" - nyilatkozta Tudor Brown, a cég elnöke egy, a tajpeji Computex trade shown megrendezett sajtókonferencián. Brown meglehetősen optimista jövőképet vázolt: „Arra számítunk, hogy 2015-re a mobil PC-piac több mint ötven százalékát mi ellenőrizzük majd" - jelentette ki a sajtóeseményen.

Az ARM piaci kilátásait tovább javíthatja, hogy az Intelt felkészületlenül érte az elmúlt évek tablet-forradalma. A világ legnagyobb chipgyártója mindeddig hiába próbált betörni erre az egyre növekvő piacra; a cég ezen a héten, a Computex shown mutatja be legújabb, Medfild névre keresztelt chipjét, amelytől az okostelefon-gyártók szegmensének meghódítását várja.

Az ARM januárban a Microsofttól is váratlan segítséget kapott: Steve Ballmer, a cég vezérigazgatója ekkor jelentette be, hogy a Windows operációs rendszer következő kiadása már ARM-kompatibilis formában is megvásárolható lesz.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.