Hirdetés
. Hirdetés

Az ég, akár Berlin fölött is

|

A Google Earth Sky szolgáltatás új verziójával földrajzi helyzetünk szerint is tanulmányozhatjuk a bolygók és csillagok millióit.

Hirdetés

A továbbfejlesztett változat számos új lehetőséget kínál, többek között friss kozmológiai híreket, történelmi térképeket és virtuális égi kirándulásokat. A vizsgálódás megkezdéséhez Google Earth legfrissebb verziójának letöltése, telepítése és elindítása után a "Switch to Sky" opcióra kell kattintani a képernyő felső részén található eszköztárban. A szolgáltatás legfontosabb újdonságai:

? Legfrissebb csillagászati hírek - híradás aktuális kozmológiai eseményekről, például az üstökösökkel és aszteroidákkal kapcsolatos történésekről.
? Különleges műholdas felvételek - a megfigyelő műholdaktól kapott képek révén röntgen-, infravörös- és UV-felvételek az űrről, illetve rövidhullámú eljárással rögzített térképek az égboltról.
? Régmúlt korok térképei - többek között David Rumsey történelmi csillagtérképei, amelyek Giovanni Maria Cassini ötvösmester 1792-ben készített munkáin alapulnak, és jól ábrázolják, hogy hogyan alakult át az égboltról való elképzelés az idők során. Emellett egy ún. konstellációs művészeti réteg is megtalálható itt, amelyben ötven csillagképet ábrázó metszet - Johannes Hevelius német csillagász 1690-ből származó alkotásai - látható.

Mindezen kívül a Sky frissített verziója számos különlegességet tartalmaz: csillagokról, galaxisokról, bolygókról és az űrrel kapcsolatos eseményekről szóló podcastokat; égi utazást, amelynek keretében a felhasználók a kozmosz 100 "legkedveltebb" tájára kirándulhatnak; valamint egy Sky közösségi réteget, amelyben a felhasználók által megosztott tartalmak szerepelnek.

 Maától szintén elérhető a Sky API-ja (programozói kezelőfelülete), amelynek segítségével a fejlesztők felépíthetik saját kiegészítő alkalmazásaikat, mashupjaikat a Google Earth gazdag képtárának felhasználásával.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.