Hirdetés
. Hirdetés

Az egekbe szöknek a memóriaárak

|

Újabb 42 százalékkal drágultak a vételárak, és a trend folytatódik.

Hirdetés

Nagyon hosszú ideig a memória volt a legjobb számítógépes befektetés az fogyasztók számára, hiszen az utóbbi években annyira olcsóak voltak a DRAM-ok, hogy egyik hónapról a másikra kétszer-háromszor annyi kapacitás fért be egy adott pénzkeretbe. Ezt a memóriaipar annak köszönhette, hogy jelentős túlkészletet halmozott fel, ráadásul a gyártástechnológiával is túl gyorsan fejlődött. 

Hónapokkal azután, hogy végre sikerült megtalálniuk az egyensúlyt a keresletet és a kínálatot illetően, a helyzet már sokkal kiegyensúlyozottabb, aminek üzleti oldalról a gyártók nagyon örülhetnek. Ami azt illeti, a memóriák vételára rohamléptekben indult el fölfelé. 

Az IC Insights adatai szerint az idei első negyedévben 22 százalékkal emelkedtek éves összehasonlításban az árcédulákon szereplő értékek. Az idei második negyedév még nagyobb növekedést hozott, éves szinten 42 százalékkal drágábbak a memóriák. Az elemzők szerint a vételárak még tovább emelkednek az év hátralévő részében. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.