Hirdetés
. Hirdetés

Az első 50 GB-os Blu-ray lemez

|

A Sony Pictures a Adam Sandler Távkapcs (Click) című filmjével ma dobja piacra első 50 GB kapacitású, kétrétegű Blu-ray lemezét.

Hirdetés

A nagyobb filmstúdiók közül már a 20th Century Fox és a Warner Bros. is jelezte, hogy nemsokára megjelentet néhány filmet az új, 50 GB-os lemezeken. Az új DVD technológiák terjedésének üteme eddig némileg elmaradt a kiadók várakozásaitól, de vélhetőleg felgyorsul majd a Panasonic frissen piacra került új Blu-ray lejátszójának, valamint a Philips, a Sony és a Pioneer nemsokára megjelenő további HD (magasfelbontású) készülékeinek jóvoltából.

A Warner részéről korábban Steve Nickerson ismertetett szeptember végi statisztikákat, melyekből kiderül: eddig a Toshiba két, 499 és 799 dolláros HD DVD egységének és a Samsung 999 dolláros Blu-ray lejátszójának eladásai összesen 25 millió dollárt tettek ki világszerte. A különféle járulékos szoftverek további 5 millió dollár értékben találtak gazdára. Év végére a kiadó becslése szerint 750 millióra emelkedik majd a hardverre, és 150 millióra a szoftverre költött összeg; ez még mindig elmarad a korábban becsült 1-2 milliárdos nagyságrendtől.

Nickerson mégis szerint bizakodásra ad okot, hogy annak idején az első, DVD-lejátszóval felszerelt számítógép 1998-ban került piacra, vagyis több min t egy évvel a formátum megjelenése után, míg az első DVD-s játékkonzolra, a PlayStation 2-re 2000 novemberéig kellett várni; ezúttal mindkét típusú eszköz már az új HD formátumok megjelenésétől számított első éven belül a felhasználók rendelkezésére áll. 2006 végére Nickerson szerint már összesen 1,7 millió HD lejátszóegység (500 ezer HD DVD- vagy Blu-ray-lejátszó, 1 millió játékkonzol és 200 ezer HD-meghajtóval rendelkező számítógép) lesz a felhasználók otthonában.

A Távkapcs egyébként csak egyike a Sony három, az új lemezeken megjelenő filmjének: november 14-én jön a Ridley Scott által jegyzett Sólyom végveszényben (Black Hawk Down), december 12-én pedig a Taplógáz (Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby). Az új DVD-k már a Sony Blu-Wizard lejátszási lista (playlist) technológiájával érkeznek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.