Hirdetés
. Hirdetés

Az első Sony D-SLR kamera

|

Már Magyarországon is kapható a Sony első digitális tükörreflexes gépe, az ?100. A cég a felhasznált technológiát a Konicától vásárolta.

Hirdetés

Az új gép 10 megapixeles APS-C CCD-érzékelővel rendelkezik. A Super SteadyShot a zár kioldásának pillanatában a CCD-érzékelő valós idejű elmozdításával kompenzálja a fényképezőgép rázkódását, így élesebb, tisztább képet eredményez. Ez a megoldás a fényképezőgép házának belsejében található, ezért nincs szükség speciális, képstabilizátorral ellátott optikára.

Az összes Sony Alfa lencserendszerű optikával - köztük a makró-, telefotó- és zoomobjektívekkel is - kompatibilis Super SteadyShot átlagosan a zársebesség 2-3,5 fokozatának megfelelő mértékű remegést egyenlít ki. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára a készülék ISO-beállításának csökkentését, mellyel javítható a képminőség, illetve állvány nélküli, rossz fényviszonyok közötti, hosszabb expozíciós idejű fényképezés esetén is elmosódásmentes, jó képeket lehet készíteni.

A gépet BIONZ processzor működteti, a dinamikatartomány-optimalizáló pedig a kép megfelelő expozíciójáról gondoskodik, különösen nagy kontrasztú vagy erős háttérfényben készült felvételek esetén, amelyek egyébként sötétek és kevésbé részletezettek lennének.

Standard vagy Advanced üzemmódban a dinamikatartomány-optimalizáló automatikusan kiigazítja a gammagörbét és az expozíciós szinteket, s ezáltal természetesebb, egyenletesen exponált képeket eredményez még "nehéz" fényképezési helyzetekben is, például ha nappal szemben kell felvételt készíteni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.