Hirdetés
. Hirdetés

Az EMC megveszi az Iomegát

|

Az EMC részvényenként 10 dollárcenttel emelte meg legutóbbi ajánlatát, amit az Iomega végül elfogadott.

Hirdetés

Az EMC március közepén részvényenként 3,75 dolláros ajánlatot tett az Iomegának, megemelve a korábbi, 3,25 dolláros licitet. Az 54,8 millió Iomega-részvénnyel számolva ennek alapján az EMC 205,5 millió dollárt szánt a merevlemezgyártó felvásárlására. Akkor úgy tűnt, hogy az Iomegának tetszik az új ajánlat, azonban megállapodás csak tegnap született: az EMC részvényenként 3,85 dollárért, vagyis összesen 213 millió dollárért válik az Iomega boldog tulajdonosává. Jonathan Huberman, az Iomega vezérigazgatója szerint az üzlet révén nem csak az EMC előtt nyílik út a végfelhasználókhoz, de az Iomega is mélyebben beáshatja magát a vállalati piacra.

Az EMC úgy tervezi, hogy megőrzi az Iomega márkanevet, és Huberman már a közeljövőben a vállalat gyors növekedésére számít. A jelenleg 250 embert foglalkoztató cég központja továbbra is San Diegóban marad, ám a szükséges átszervezésekről a merevlemezgyártó vezérigazgatója egyelőre nem tudott érdemben nyilatkozni.

Az EMC-vel kötött megállapodás egyben azt is jelenti, hogy az Iomega eláll kínai partnere, az ExcelStor Great Wall Technology felvásárlásától. A vállalat még decemberben jelentette be az ExcelStorral tervezett üzletet, amelyre állítólag azért lett volna feltétlenül szüksége, mert nem volt elég nagy méretű, hogy a külső adattárolókon kívül más termékfejlesztésekbe fogjon. Az EMC legelső, körülbelül 178 millió dolláros felvásárlási ajánlatát is arra hivatkozva utasították el, hogy az semmilyen előnnyel nem kecsegtet a másik üzlettel szemben.

Az Iomega az EMC-vel való megállapodás következményeként összesen 7,5 millió dolláros kárpótlást fizetett az ExcelStornak és fiókvállalatainak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.