Hirdetés
. Hirdetés

Az Ericsson felvásárolta a Telcordiát

|

A svéd elektronikai óriás, az Ericsson bejelentette, hogy lezárta a Telcordia mobil-, szélessávú- és vállalati kommunikációs szoftvereket fejlesztő társaság felvásárlását. A svéd elektronikai óriás 1,15 milliárd dollárt fizetett a Piscataway-ből (New Jersey) irányított cégért, amely 2600 magasan képzett alkalmazottat foglalkoztat.

Hirdetés

Az ügylet már tavaly nyáron körvonalazódott, amikor az Ericsson a részvények 100 százalékának megszerzése érdekében kapcsolatba lépett a tulajdonos Providence Equity Partners és a Warburg Pincus befektetőcégekkel.

Per Borgklint, az Ericsson multimédia üzleti egységének vezetője az ügyletről kijelentette: „A Telcordiával érkező képzett munkatársak és tudásuk, a jó multivendoros termékportfólió, valamint a figyelemre méltó észak-amerikai vásárlói kör kiegészíti az Ericsson már jól megalapozott helyzetét az OSS/BSS (tevékenység támogató rendszerek / üzleti támogató rendszerek) piacon.” Borgklint kifejtette, hogy az OSS és a BSS fontos elemei annak a folyamatnak, amelyben a kommunikációs forgalomból az operátorok által tett ajánlatokon és eladott termékeken keresztül a rendszereket használó cégek pénzhez jutnak, méghozzá a felhasználóktól elvárt költségkímélő módon.
 
Az OSS/BSS piac egyre inkább bővülőben van, ami mögött elsősorban az üzleti hatékonyság, az innováció és a felhasználói tapasztalatok javítása iránti növekvő igény áll. Már 2010-ben is 35 milliárd dollárra becsülték az innen származó szoftver- és rendszerintegrációs bevételeket, s az éves átlagos növekedés 6-8 százalékos lehet 2013-ig. Ráadásul a kiszervezett és hosztolt OSS és BSS szolgáltatások piaca is hasonló mértékben növekszik. A Telcordia az utolsó üzleti évében 739 millió dolláros bevételre tett szert.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.