Hirdetés
. Hirdetés

Az Ericsson modernizálja a Magyar Telekom mobilhálózatát

|

Nyárra országosan már kétszáz helyen lesz elérhető az új, 21 Mbps sebességet kínáló mobilinternet a Magyar Telekom hálózatában. A korszerűsítést az Ericsson együttműködésével végzi el a szolgáltató.  

Hirdetés

Elindult a Magyar Telekom mobilhálózatának újabb nagyszabású modernizációja, az infokommunikációs vállalat ismét az Ericssont választotta fejlesztési partneréül a beruházáshoz. A modernizáció első lépéseként 200 új HSPA+ állomás bekapcsolásával Budapest több pontján és több vidéki településen is elérhető lesz a 21 Mbps sebességet kínáló mobilinternet, 2013-ra pedig Magyarország közel száz százalékán elérhető lesz a HSPA+.
 
A hálózatmodernizációt Dr. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter jelenlétében Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója, Maradi István műszaki vezérigazgató-helyettes és Nils de Baar, az Ericsson Deutsche Telekom Csoportért felelős globális kereskedelmi igazgatója közösen jelentették be.
 
Dr. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a beruházást üdvözlő beszédében hangsúlyozta: „A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szabályozóként és ösztönzőként minden szükséges eszközt biztosít ahhoz, hogy a távközlési szektor a maga természetes útján fejlődhessen. A teljes szélessávú lefedettség és az új generációs szolgáltatások szélesebb körben való elterjedése a megfelelő kormányzati támogatással elérhető közelségbe került. A Magyar Telekom beruházása jelentős mértékben hozzájárul majd Magyarország digitális felzárkózásához és a magyar távközlési piac egészséges versenyének további fokozásához, amelyben csak az lehet hosszú távon eredményes, aki időben felismeri és alkalmazza is a leginkább előremutató megoldásokat."
 
Maradi István, a Magyar Telekom műszaki vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta: „Fontos szempont volt, hogy a kiválasztott partnerrel úgy modernizáljuk mobilhálózatunkat, hogy a jelenlegi hálózati kapacitás többszörösét is képes legyen kiszolgálni, valamint az új generációs technológiára, az LTE-re is készen álljunk. A megállapodás eredményeképpen a fejlesztés lépései során az EDGE lefedettséget a jelenlegi kilencven százalékról száz százalékra emeljük, és célunk, hogy 2013-ra az ország közel száz százalékán 21 Mbites sebességű HSPA+ szolgáltatást tegyünk elérhetővé, az LTE bevezetésére pedig akár már 2011-ben is készen állunk."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.