Hirdetés
. Hirdetés

Kockázatelemző vállalatot vásárol az IBM

|

Vállalati döntéseit erősítené meg a chipgyártó a 387 millió dolláros üzlettel és az Algorithmics kockázatanalitikai szoftvereivel.

Hirdetés

 

Az IBM fegvásárolja az Algorithmicset - jelentette be a döntést csütörtökön az IBM. Különösen a nagy pénzügyi világválság után van igény egy ilyen cég elemző és tanácsadó szoftvereire - áll az IBM sajtóközleményében.

Az Algorithmics 1989-es alapítása óta, a párizsi illetőségű Fimalac társaság része, valamint a Fitch Group tagja. A vállalat olyan élvonalbeli bankoknak nyújt tanácsadást, mint a HSBC, a Societe Generale és a Nedbank. A sajtóközlemény szerint a biztosítási és a befektetési vállalatokat is beleértve több mint 350 ügyfele van a tanácsadónak.

A megállapodás értelmében az Algorithmics szoftverfejlesztőinek egy részlege, az IBM IT befektetésekkel foglalkozó ágával dolgozna együtt, egy közel 8000 fős csapatban; a munkafolyamatok helyszíne Toronto lesz.

Az utóbbi két napban az IBM két nagyszabású szoftverüzletéről is beszámolt. Szerdán jelentették be, hogy a jövőben megvásárolnák az i2 biztonságanalitikai szoftvert, amelyet 150 országban több mint 4500 vállalat használ, beleértve a hadsereget és igazságügyi intézményeket is. A felvásárlás további részleteiről, illetve annak időpontjáról nem tájékoztatott a CPU-gyártó.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.