Hirdetés
. Hirdetés

Az Intel (földi) szárnyakat ad

|

Nem árt, ha egy informatikai óriásvállalat olyan sportágat támogat, melyben a technika szerepe nagy s emellett még igen népszerű is.

Hirdetés

Pont ezt érte el az Intel: bár a futball világbajnokság nézettsége bármelyik Formula-1-es versenyét meghaladja, nehéz lenne a futballcipőt összekötni a processzorokkal. A BMW Sauber F1 versenyautóinak viszont igencsak hasznos lehet az Intel segítsége.

A szponzori szerződést még 2005 decemberében köttetett meg. A megszokott reklámfelületek mellett a technológia is nagy szerephez jutott: a Formula 1-es csapat Xeon processzoros szerverekkel és Centrino alapú laptopokkal gazdagodott, melyekkel az Intel reményei szerint eredményesebben vehetik fel a harcot a rivális versenyistállók ellen.

Az Intel eszközeivel készül el az a virtuális szélcsatorna, mely a menetszél és a természetes légmozgás a versenyautóra gyakorolt hatásait vizsgálja. Ehhez processzorok ezrei és szimulált órák tízezrei szükségesek. Hasonlóan IT-érzékeny a telemetria területe is: egy átlagos versenyautóban mintegy 200 szenzor dolgozik az edzések és versenyek alatt, míg a teszteléseken még több érzékelő lesi a versenyautó minden mozdulatát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.