Hirdetés
. Hirdetés

Az Intel hivatalosan is bevezeti a Pay-As-You-Go chiplicencelését

|

A gyártó hivatalosan is bemutatta Intel On Demand programját, amely a vállalat hamarosan megjelenő Xeon Scalable Sapphire Rapids processzorának kiválasztott gyorsítóit és funkcióit aktiválja.

Hirdetés

Az új, fizetős program lehetővé teszi az Intel számára, hogy csökkentse a kiszállított SKU-k számát, miközben kihasználja az általa kínált technológiákat. Továbbá ügyfelei a tényleges hardver cseréje nélkül is frissíthetik majd gépeiket, illetve további szolgáltatásokat kínálhatnak ügyfeleiknek.

Az Intel hamarosan megjelenő 4. generációs Xeon Scalable Sapphire Rapids processzorai különböző speciális célú gyorsítókkal és biztonsági technológiákkal vannak felszerelve, amelyekre nem minden ügyfélnek van mindig szüksége. Hogy az ilyen végfelhasználóknak további rugalmasságot nyújtson a beruházásokhoz, az Intel úgy szállítja nekik a CPU-t úgy, hogy ezek képességeinek szükségtelen része ki vannak kapcsolva, de bekapcsolják őket, ha valamikor szükség lenne rájuk. A Software Defined Silicon (SDSi) technológia azt is lehetővé teszi majd az Intel számára, hogy kevesebb CPU-modellt adjon el, majd lehetővé tegye ügyfelei vagy partnerei számára, hogy szükség esetén aktiváljanak bizonyos funkciókat (hogy azokat helyben használják vagy szolgáltatásként kínálják).

Hirdetés

Az Intel által igény szerint elérhetővé tenni kívánt technológiák listáján szerepelnek a Software Guard Extensions, a Dynamic Load Balancer (DLB), az Intel Data Streaming Accelerator (DSA), az Intel In-Memory Analytics Accelerator (IAA), az Intel In-Memory Analytics Accelerator, valamint az Intel QuickAssist Technology (QAT), amely bizonyos munkaterhelések gyorsítására szolgál.

Mivel az Intel On Demand technológiái teljesen különböző munkaterhelésekre irányulnak, nagyon kevés ügyfélnek lesz egyszerre mindegyikre szüksége. Az adatközpontok skálázása során azonban szükségük lehet némelyikre, és ekkor lép be a képbe az On Demand képesség. Eközben az Intel néhány ügyfele szolgáltatásként fogja kínálni ezeket a képességeket (például felhő- és társhosting gépekhez). Ezzel szemben mások hozzájárulnak majd ezek aktiválásához a helyben telepített szervereken - írja a Tom's Hardware.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.