Hirdetés
. Hirdetés

Az Internet Explorer 9 nyerte a HTML5 versenyt

|

A W3C tesztje alapján jelenleg az IE 9 tartja leginkább tiszteletben a HTML5 szabványokat.

Hirdetés

A W3C (Word Wide Web Consortium) a legutóbbi tesztjén megvizsgálta, hogy a népszerű böngészők friss kiadásai mennyire tartják tiszteletben a jelenleg még formálódó HTML5 webes szabványokat. A megmérettetésük szerint a legeminensebb tanuló a Microsoft, mivel az Internet Explorer 9 a teszten maga mögé utasította a Mozilla Firefox, a Google Chrome, az Apple Safari és az Opera fejlesztés alatt álló böngészőit.

 

 



A 212 különböző feladatból álló vizsgán az Internet Explorer 9 hatodik technológiai előzetese a legtöbb területen 100 százalékot ért el, és csak két részterületen ért el 90 százalék alatti (ámde 80 százalék feletti) eredményt. A Chromium 9 és a WebKit Nightly legújabb kiadása az xhtml5 vizsgán hasalt el, míg a Firefox 4 előzetese a canvas és a video objektumok feldolgozásánál csupán 80 százalékos eredményre volt képes. Végezetül az Opera 11 alfa változata a foreigncontect elemeknél ért el 0 százalékos eredményt, azaz teljes bukást kellett elkönyvelnie (a részletes eredmények a W3C oldalán olvashatóak).

A webes szabványügyi testület ugyanakkor figyelmeztet arra, hogy a HTML5 megmérettetésüket még fejlesztik, így a tesztek száma és az azokon elérhető eredmények a jövőben változni fognak. Emellett a vizsgált böngészők még szintén félkésznek, vagy még annak sem mondhatóak, így messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni. Egyelőre csak annyi biztos, hogy a HTML5 szabványoknak való megfelelés terén most az Internet Explorer 9 áll az élen.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.