Hirdetés
. Hirdetés

Az iOS piacot rabolt az Androidtól

|

A Gartner elemzése szerint az Apple az iPhone 4S sikerének köszönhetően tudta visszahódítani a piac egy részét a Google rendszerétől. Az okostelefonok hetvenöt százalékán iOS vagy Android fut.

Hirdetés

A diadalmas 4S
A diadalmas 4S
A Gartner szerdán kiadott kutatása szerint az iOS a tavalyi év negyedik negyedében az Android kárára növelte részesedését az okostelefon-piacon. Az Apple-nek a Google nyílt forráskódú operációs rendszerének bemutatása óta első ízben sikerült piacot rabolnia a nagy riválistól; az akrobatikus mutatvány elsősorban az iPhone 4S iránti érdeklődésnek köszönhetően sikerülhetett.

A kutatócég adatai szerint 2011 utolsó három hónapjában 47,3 százalékkal több okostelefont adtak el, mint az előző év azonos időszakában: összesen 149 millió darabot.

Az Android a maga 50,9 százalékos részesedésével továbbra is piacvezető. A Samsung és az „androidos tábor” többi gyártója összesen 75,9 millió készüléket adott el, de ez sem volt elég ahhoz a Google OS ismét beállítsa a harmadik negyedben mért 52,5 százalékos rekordját.

Az Apple összesen 35,5 millió okostelefont értékesített, és 23,8 százalékos részesedésével a világ legnagyobb smartphone- és egyben harmadik legnagyobb telefongyártójává nőtte ki magát.

Az operációs rendszerek versenyének harmadik helyezettje 11,7 százalékkal és 17,5 millió eladott készülékkel a Symbian lett. Várhatóan nem trónol sokáig a dobogós helyen: a Nokia rendszerének támogatottsága a finn gyártó adatai szerint napról-napra fogy.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.