Hirdetés
. Hirdetés

Az iPhone azért lett, mert Steve Jobs berágott egy microsoftos arcra!

|

Az illető a Microsoft tablet-fejlesztésével hencegett. Nem kellett volna...

Hirdetés

Az Apple iPhone-ja a világ legnépszerűbb okostelefonja, és most végre  azt is megtudtuk, hogy született meg az ötlete.

Scott Forstall, az Apple egyik korábbi alelnöke, aki öt éve eljött a cégtől, egy interjúban elmondta, hogy Steve Jobs azért kezdett dolgozni a tableten (amiből végül az okostelefon kialakult), mert feldühítette egy figura a Microsofttól, aki a fejlesztés alatt álló tablet-értintőceruza kombójukkal hencegett.

Az illető Jobs ismerősének a férje volt, és a találkozójukon egyfolytában arről áradozott, milyen szuper cuccokon dolgoznak a Microsoftnál, amivel az egész világot meghódítják majd. Hétfőn aztán Jobs dühösen nekilátott, hogy kiderítse, mit tudnak ezek a híres tabletek.

Nem volt eldőlve a Microsoft megoldásától, amely rezisztív érintőképernyőt használt: úgy döntött, az Apple a multitouch irányban halad tovább, és eldobja a ceruzát. Jobs útálta ezeket a kis pálcikákat; azt mondta, mi szükség rájuk, mikor ott a kezünk, tíz tökéletes stílussal?

Ebből a fejlesztésből született az iPhone, amit tehát, ha közvetve is, de a Microsoftnak köszönhetünk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.