Hirdetés
. Hirdetés

Az IVSZ a kormányzati szerkezetről

|

Egyrészt jó, másrészt rossz a hazai informatikai piac számára az új kormányzati szerkezet - áll az IVSZ közleményében.

Hirdetés

Az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) álláspontja szerint kedvező és a fejlődést elősegítő megoldás lehet, hogy az informatikával kapcsolatos kormányzati döntések az eddigi gyakorlattal szemben végre egy kézbe kerültek. Aggasztónak tartják azonban, hogy a távközlés és az informatika az új struktúrában elkülönül egymástól.

A jövőben az informatika a Miniszterelnöki Hivatal, míg a távközlés az újonnan létrejövő közlekedési, hírközlési és energetikai minisztérium fennhatósága alá kerülne. Ez az Informatikai Vállalkozások Szövetségének értelmezése szerint azt jelenti, hogy a kormányzat a világban zajló piaci folyamatoktól idegen és a hazai Információs Társadalom érdekeit nem szolgáló intézkedésre készül. Az informatika és a telekommunikáció piacán tapasztalható konvergencia közismert tény szerte a világban. Az IVSZ szerint nehezen indokolható, hogy miért van szükség a legfelső döntéshozatali szinten a piaci trenddel szembe menő szerkezeti átalakításra.

Keresztesi János, az IVSZ nemrégiben megválasztott elnöke úgy véli, hogy a magyar GDP csaknem 10 százalékát produkáló iparág fejlődésére és ezen keresztül Magyarország versenyképességének alakulására is rossz hatással lehet, ha a két szektor konvergencia törekvései kormányzati szinten "ellengőzt" kapnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.