Hirdetés
. Hirdetés

Az iWiW még mindig nem szereti az IE8-at

|

2000 oldalra fogyott az Internet Explorer 8 azon listája, amely a böngészővel nem kompatibilis oldalakat gyűjti.

Hirdetés

Marc Silbey, a Microsoft programmenedzsere az MSDN blogján bejelentette, hogy a redmondi szoftvercég frissítette az Internet Explorer 8 azon listáját, amelyen a böngésző a vele nem kompatibilis oldalakat vezeti. Az IE legújabb verziója a korábbi kiadásoktól eltérően ugyanis már erősen a web-standardok alapján jelenít meg, ám ez gondot okoz az IE6 és az IE7 alkalmazásokra optimalizált weboldalaknál.

 

ie8-kompatibilis.jpg
 

 

Így amennyiben a kompatibilitási nézet beállításain belül "a Microsoft frissített webhelylistáinak szerepeltetése" opció engedélyezve van, akkor a böngésző a lista alapján képes érzékelni, hogy egy vele nem kompatibilis oldalra tévedt. Ekkor automatikusan az IE7-nél használt megjelenítésre vált át, így elrejtve a korábbi verziók miatt keletkezett hibát. Mindenből a felhasználó pedig semmit sem érzékel.

A jó hír az, hogy 1100 nagyobb weboldallal csökkent az Internet Explorer 8 kompatibilitási listája. E szolgáltatók ugyanis egy év alatt felkészítették oldalukat a Microsoft legújabb böngészőjére. A rossz hír, hogy még így is 2000 gyakran látogatott site szerepel a listán, ami a tavaly mért 3100-as összeghez képest még mindig soknak tűnik. A böngésző frissített kompatibilitási listáján ráadásul továbbra is sok nagyágyú szerepel. Többek között az Amazon, a Google, az eBay és a Wikipedia néhány oldala, valamint az Apple, a BBC, a Digg, a Blogspot, a Gmail, a Logitech, az OpenOffice, a Twitter és a Vimeo fejlesztőinek is még van tennivalójuk e téren. Míg a hazai szolgáltatások közül például a blog.hu és az iWiW (utóbbit már tesztelik) nem készült még fel az Internet Explorer 8-ra. Megnyugtató hír e mellett, hogy a Microsoft.com lekerült a listáról, ám az MSN néhány oldala és az xbox.com továbbra sem IE8 kompatibilis. (A böngésző aktuális kompatibilitási listáját mi is megnézhetjük, az IE8 címsorában beírva a következő hivatkozást: "res://iecompat.dll/iecompatdata.xml")

A redmondi szoftvercég csak várni tud, hiszen nem sokat tehet azért, hogy ezen oldalak idővel IE8 kompatibilisek legyenek. A tulajdonosainak kell ugyanis átírniuk weboldaluk kódját. Marc Silbey ehhez útmutatást is ad bejegyzésében, részletesen ismertetve a tennivalókat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.