Hirdetés
. Hirdetés

Az MFB, a Posta és az MVM együtt pályázik a negyedik frekvenciára

|

A Napi Gazdaság értesülési szerint a Magyar Fejlesztési Bank, a Magyar Posta és a Magyar Villamosművek által alapított konzorcium is indul a negyedik hazai mobilszolgáltató számára kiírt frekvenciapályázaton.

Hirdetés

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB), a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) és a Magyar Posta Zrt. együtt, közös konzorciumként pályázik a negyedik mobilszolgáltató számára kiírt frekvenciapályázaton - írja szerdai számában a Napi Gazdaság.

A pályázat beadási határideje december 8-a. A cikk szerzőjének értesülései szerint amennyiben a konzorciumnak sikerül megszereznie a frekvenciát, az MFB és az MVM 45-45, a Posta pedig 10 százalékos részesedést szerezne az újonnan megszülető állalmi mobilszolgáltatóban. Az érintettek egyelőre nem kommentálták a lap értesüléseit.

A Napi Gazdaság szerint a Posta saját, ügyfélkezelésre alkalmas hálózatát tenné bele a cégbe, az MVM és az MFB pedig a fejlesztésekhez szükséges forrásokat biztosítaná. Információjuk szerint a konzorcium öt éven belül tizenegy százalékos részesedést akar szerezni a hazai piacon; elsősorban az adatátviteli technológiák szegmensében terjeszkednének. Ehhez a cégnek a következő öt évben cirka 80-115 milliárd forintos fejlesztést kellene végrehajtania - írja szakértőkre hivatkozva a napilap.

Forrás: Napi Gazdaság

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.